Täytekakkupohja
10 annosta
3 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua, koska se maistuu läpi)
2 dl omena- tai päärynäsosetta
0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 rkl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
3 dl vissyä

Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada puolet jauhoista nesteiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu jauho sekä vissy ja sekoita tasaiseksi. Muutama pieni paakku taikinassa ei haittaa, joten älä sekoita liian kauan, jotta taikina ei sitkostu ja jotta vissyn kuplat eivät pääse karkaamaan.

Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 30 minuuttia. Kakkupohja on valmis, kun se on pinnaltaan kauniin värinen ja siihen työnnettyyn tikkuun tai veitseen ei jää ulosvedettäessä taikinaa.

Vinkki: Katso täältä monipuoliset ohjeet ja reseptit kakun kostuttamiseen, täyttämiseen ja kuorruttamiseen! Löydät linkistä myös gluteenittoman kakkupohjan ohjeen.