Täyteläinen peruna-papukeitto
4–6 annosta
Peruna-papukeitto
4 isoa perunaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
n. 5 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 tlk isoja valkoisia papuja
2 dl makeuttamatonta soijamaitoa
nippu tuoretta oreganoa (tai 1 rkl kuivattua)
suolaa
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
savutofua
parsakaalia

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori perunat ja kuutioi ne muutamaan osaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa oliiviöljyssä. Heitä joukkoon perunat ja kaada niiden päälle niin paljon vettä, että ne peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia.

Lisää joukkoon pavut, oregano ja soijamaito. Hauduta vielä viitisen minuuttia välillä sekoittaen ja testaa ovatko perunat kypsiä.

Soseuta keitto joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa soijamaitoa tai vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuutioi savutofu ja paista se pannulla rapeaksi. Leikkaa parsakaali suupaloiksi ja höyrytä kattilassa kypsäksi. Valuta parsakaalista ylimääräinen vesi ja heitä tofun joukkoon pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset tofulla ja parsakaalilla.