Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Tomaatti-cashewpasta
2 annosta
nauhapastaa
200 g kirsikkatomaatteja
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 rkl tomaattipyrettä
2 isoa valkosipulinkynttä
150 g tuoreita herkkusieniä
2 tl balsamicoa
1–1,5 dl vettä
0,5 dl kaurakermaa
suolaa, pippuria
tuoretta basilikaa

Sekoita sauvasekoittimella tomaatit, cashewpähkinät ja tomaattipyree mahdollisimman sileäksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

Hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamico. Paista muutama minuutti.

Laita pasta kiehumaan.

Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä osa vedestä. Anna paistua keskilämmöllä 4–5 minuuttia ja lisää pannulle vettä pikkuhiljaa. Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa.

Vinkki: Jos et saa käsiisi kirsikkatomaatteja, voit kokeilla niiden tilalle kuorittuja, kokonaisena säilöttyjä tomaatteja. Vähennä tällöin veden määrää.