Tulinen linssikeitto
4 annosta
2 rkl (kookos)öljyä
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
4 perunaa
250 g punaisia kuivattuja linssejä
500 g paseerattua tomaattia
1 tlk kaurakermaa
n. 7 dl vettä
1 rkl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
timjamia
iso pala kuivattua tai tuoretta chiliä murskattuna tai pilkottuna

Pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä hetki kattilassa kuumassa öljyssä

Huuhtele linssit. Lisää ne sekä paseerattu tomaatti sipulien joukkoon. Lisää myös pari desilitraa vettä.

Pilko perunat ja lisää keiton joukkoon. Lisää kaurakerma, mausteet sekä loppu vesi. Anna kiehua n. 45 minuuttia. Tarkkaile veden määrää ja lisää tarvittaessa.

Vinkki: Keiton tulisuutta voi säädellä käyttämällä maun mukaan joko mietoa tai tulista chiliä.