Tulinen sienikastike ja basilikaperunat
4 annosta
Basilikaperunat
perunoita (n. 3 kpl / hlö)
oliiviöljyä
basilikaa
paahdettua sipulia
suolaa
Sienikastike
3–4 jättiherkkusientä tai muuta sientä pilkottuna
1 sipuli
1 prk kaura- tai soijakermaa
oliiviöljyä
nokare margariinia
soijakastiketta
paprikamaustetta
cayennepippuria tai chiliä
suolaa

Kuori perunat ja viipaloi ne isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Anna maustua.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paista perunaviipaleita 20–30 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä ja kullankeltaisia.

Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytyllä pannulla. Lisää sekaan pilkotut sienet ja paista, kunnes sienistä alkaa neste tiristä pois.

Mausta paistos soijakastikkeella, paprikamausteella, cayennella ja vielä mahdollisella ripauksella suolaa.

Kaada päälle kaurakerma ja tipauta margariininokare joukkoon. Anna levätä hetki ja tarjoile basilikaperunoiden kera.