Vegaanin kanaton kanasalaatti
2–4 annosta
Soijaleikkeet
10–12 soijaleikettä
Marinadi
4 rkl soijakastiketta
4 rkl öljyä
1 dl appelsiinimehua
2 rkl broilerimaustetta
1 rkl agave-tai taatelisiirappia
Salaattiaineksia, kuten
salaattia
tomaattia
kurkkua
paprikaa

Keitä leikkeet ohjeen mukaan. Valuta ja puristele ylimääräinen vesi pois.

Valmista marinadi kannelliseen kulhoon ja painele leikkeet marinadin joukkoon. Sulje kansi, hölskytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Paista leikkeet pannulla muutama minuutti per puoli.

Kokoa simppeli salaatti pohjaksi ja revi hieman jäähtyneet leikkeet salaatin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä tai salaatinkastiketta. Löydät listan vegaanisista salaatinkastikkeista täältä.