Vegaanin lihikset
16 annosta
Taikina
6 dl maustamatonta soijamaitoa
50 g tuorehiivaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
14 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte
1,5 dl puuroriisiä
1,5 dl soijarouhetta
2 sipulia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl etikkaa
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1 l rypsiöljyä

Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon. Lisää joukkoon öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot pikkuhiljaa, kunnes tuloksena on kimmoisa taikina. Anna taikinan levätä liinan alla tunnin verran.

Huuhtele riisi ja keitä n. 25 min. Turvota soijarouhe vedessä ja puristele ylimääräinen neste pois. Pilko sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää joukkoon valutettu soijarouhe sekä mausteet. Valuta riisit ja lisää myös ne pannulle. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se pitkulaiseksi. Leikkaa taikina 16 samankokoiseen palaan. Muotoile taikinapalasta pallo ja kaulitse se soikion muotoon, joka on n. 16 cm pitkiä. Sivele soikion toinen reuna vedellä ja lusikoi 2 rkl täytettä lätylle. Sulje tasku ja painele sauma kiinni haarukalla. Pistele päälle muutama ilmareikä. Asettele valmiit taskut esimerkiksi uunipellille liinan alle odottelemaan paistoa.

Kuumenna öljy kattilassa. Öljy on valmista paistamiseen (180 astetta), kun pieni taikinapala nousee pintaan ja ruskistuu noin minuutissa. Laske levyn lämpöä parin ensimmäisen paiston jälkeen ja nostan lämpöä tarvittaessa.

Laske lihis varovasti (reikä)kauhan avulla öljyyn ja paista molemmin puolin ruskeaksi. Valmiit lihikset on hyvä asetella talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.