Kuva © Paula Heinonen
Vegenyhtö
8 annosta
Suikaleet
4 dl kuivia soijasuikaleita (tai vastaava määrä soijaleikkeitä)
BBQ-kastike
2 tölkkiä tomaattipyrettä (140g)
2,5 dl vettä
2 rkl ruokosokeria
2 tl sipulijauhetta
3 tl savupaprikajauhetta
2 tl grillausmaustetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
yhden sitruunan mehu
chilihiutaleita maun mukaan
suolaa

Keitä soijasuikaleet ohjeen mukaan. Valuta ylimääräinen vesi ja anna jäähtyä. Voit keittää suikaleet valmiiksi jo edellisenä päivänä helpottamaan ruoanlaittoa.

Hakkaa suikaleet pienemmiksi veitsellä. Asettele suikaleet leikkuulaudalle veitsenterän suuntaisesti, jotta saat aikaan ohutta suikaletta.

Lorauta paistinpannulle öljyä ja paista suikaleita, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Siirrä pannu pois hellalta ja anna jäähtyä hetken.

Lusikoi tomaattipyre kattilaan ja lisää vesi ja sokeri. Anna seoksen kuplia ja alenna lämpötilaa.

Lisää mukaan mausteet, rypsiöljy, omenaviinietikka ja soijakastike. Anna potkua kastikkeelle ripauksella chiliä. Ota kattila hellalta ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää ripaus suolaa, jos tarpeellista.

Tarjoile vegenyhtö esimerkiksi sämpylän välissä. Kaada suurin osa BBQ-kastikkeesta suikaleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Jäljelle jäävän kastikkeen voit valuttaa sämpylään ennen tarjoilua tuomaan lisää mehevyyttä. Kaveriksi sopii loistavasti rapea coleslaw. Coleslaw reseptin löydät esimerkiksi täältä