Whoopie pie
12 annosta
Taikina
100 g vegaanista margariinia (esim. Tummansininen Keiju)
1,5 dl sokeria
0,75 dl omena- tai päärynäsosetta
1 dl kaura- tai soijamaitoa
0,5 tl suolaa
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaota
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte
75 g vegaanista margariinia
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3 dl tomusokeria

Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 175 C-asteeseen.

Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri, omenasose, kauramaito, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Jaa taikina ruokalusikallisen kokoisiin kasoihin, kaksitoista kasaa kummallekin uunipellille. Jätä kasojen väliin hyvin tilaa, sillä ne leviävät paistamisen aikana. Kasoja ei tarvitse levittää.

Paista yksi pellillinen kerrallaan esilämmitetyn uunin keskitasolla 14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen niiden täyttämistä.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä täytä kahdentoista whoopiepohjan tasaiselle puolelle. Paina toinen puoli varovaisesti kanneksi.

Säilytä valmiit whoopiet jääkaapissa.

Vinkki: Jos haluat tehdä whoopiet gluteenittomina, toimi seuraavasti. Käytä soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (esim. Viljatuotteen vaalea jauhoseos), johon on sekoitettu 0,25 tl ksantaania. Taikinasta tulee paksumpaa kuin vehnäjauhoversiosta, joten taikinakasoja kannattaa hieman levittää. Toimi muuten samoin kuin ohjeessa.