Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Yhden kattilan pasta
4 annosta
1 tlk kikherneitä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl tummia kalamataoliiveja
200 g spagettia tai muuta pastaa
500 g tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
2 (vähäsuolaista) kasvisliemikuutiota
2 tl oreganoa
chiliä maun mukaan
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa ja pähkinäparmesania tarjoiluun

Huuhtele ja valuta kikherneet ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kannen alla välillä sekoitellen, kunnes pasta on kypsää ja neste on imeytynyt (noin 10–15 minuuttia). Lisää vettä tarvittaessa.

Tarjoa pasta tuoreen basilikan ja pähkinäparmesaanin kera.