Annoksia: 4
Chili sin carne
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 punainen paprika
- 2 porkkanaa
- rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä (pikku purkki)
- 1 tl juustokuminaa
- 2 tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
- 1 rkl agavesiirappia
- purkki tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- tölkki ruskeitapapuja
- tölkki kidneypapuja
- 1 tl hienoa merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Pilko paprika ja porkkanat. Lorauta suureen kattilaan rypsiöljyä.Kuumenna öljy ja lisää kasvikset, kuullota.
Lisää joukkoon tomaattipyre, juustokumina ja savupaprikajauhe. Lisää seuraavaksi siirappi, tomaattimurska, vesi ja kasviliemikuutio.
Huuhtele sekä valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla. Höystä annos halutessasi lusikallisella kauraranskankermaa ja tuoreella persiljalla.