Resepti: RuokakonttuuriAnnoksia: 2

Kermainen sitruuna-hernepasta

200 g pastaa (tavallista tai kikhernepastaa)

1 (100 g) sipuli

1 iso valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

3 tl sitruunankuorta raastettuna

1 ps (200 g) suomalaisia pakasteherneitä

1 prk (2 dl) kaurakermaa (esim. Pirkka) + tilkka vettä

n. 2 rkl sitruunamehua

n. 1/2 dl pastan keitinlientä

suolaa, pippuria

n. 2 rkl ravintohiivahiutaleita

 

Pinnalle:

tuoretta basilikaa hienonnettuna

 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää herneet, sitruunankuori ja kaurakerma. Huuhdo mukaan kaikki kerma tilkalla vettä. Kuumenna kiehumispisteeseen.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Ota vähän keitinlientä talteen mukiin.

Yhdistä pasta ja herne-kermaseos. Lisää sitruunamehu, mausteet, ravintohiivahiutaleet ja tarpeen mukaan keitinlientä. Viimeistele annokset tuoreella basilikalla. Tarjoa heti.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan. Kikhernepasta on glutteenitonta (varmista vielä pakkauksesta) tai voit käyttää myös muuta gluteenitonta pastaa. 

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT