Resepti: RuokakonttuuriAnnoksia: 4

Nyhtökaura-nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeella

Karamellisoitu nyhtökaura

  • 1 pkt (240 g) Nyhtökauraa, nude
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

 

Salaattiin

  • n. 200 g (vermiselli)riisinuudeleita
  • rypsiöljyä
  • 1 (200 g) kurkku
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 (180 g) punainen paprika
  • muutama kevätsipulinvarsi tai nippusipulinvarsi
  • reilusti tuoretta korianteria (ja minttua) hienonnettuna

 

Maapähkinäkastike

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl limenmehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sriracha-kastiketta
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • n. 3/4 dl vettä

 

Hienonna valkosipuli kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi. Voit käyttää apuna sauvasekoitinta.

Hienonna valkosipuli karamellisoitua nyhtökauraa varten ja raasta inkivääri. Kuumenna seesamiöljy paistinpannussa. Lisää muut ainekset ja paistele melko kovalla lämmöllä, kunnes nyhtökaura alkaa rapeutua. Varo kuitenkin polttamasta!

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä, huuhtaise kylmällä vedellä ja sekoita joukkoon loraus öljyä tarttumisen ehkäisemiseksi.

Puolita kurkku pitkittäin ja viipaloi se. Kuori porkkanat ja leikkaa esim. ohuiksi vinoviipaleiksi. Paloittele paprika ja hienonna keväsipuli/sipulinvarret sekä yrtit.

Nostele nuudelit, kasvikset ja nyhtökaura sekaisin ja kaada tarjoilukulhoon. Tarjoa kastike erikseen salaatin kanssa.

Gluteeniton versio: Voit vaihtaa nyhtökauran tofuun tai Härkikseen. Soijakastike käy useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT