Resepti: RuokakonttuuriAnnoksia: 4

Nyhtökauralla täytetyt kesäkurpitsat

  • 2 (800-900 g) kesäkurpitsaa
  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 (200 g) punainen paprika
  • 1 pkt (240 g) Nyhtökauraa, tomaatti
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl pizzamaustetta

Pinnalle

  • 1 dl kaurakermaa (esim. Pirkka ja Planti ovat sopivan paksuja)
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ripaus suolaa

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra sisus pois lusikan avulla. Hienonna sisus täytettä varten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Leikkaa nyhtökauran isoimpia paloja tarvittaessa vähän pienemmiksi.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia heti. Lisää kesäkurpitsan sisus ja paprika. Jatka paistamista, kunnes kesäkurpitsan sisuksen (joka on aika vetistä) ylimääräinen neste on haihtunut. Sekoita joukkoon vielä nyhtökaura, kaprikset ja mausteet.

Aseta kesäkurpitsat uunivuokaan ja jaa nyhtökauratäyte niihin. Sekoita pinnalle tulevan kaurakermaseoksen ainekset keskenään ja lusikoi täytteen pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Täytetyt kesäkurpitsat maistuvat salaatin ja leivän kanssa.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan. Nyhtokauran tilalla voi käyttää Härkistä. 

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT