Resepti: RuokakonttuuriAnnoksia: 4

Nyhtökaurapasta uunissa

 

  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g kesäkurpitsaa
  • tilkka öljyä (esim. aurinkokuivatuista tomaateista)
  • 250 g (7-8 dl) (täysjyvä)pennepastaa
  • 1 pkt (240 g) Nyhtökauraa, tomaatti
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl kaurakermaa
  • 3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • n. 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus chilihiutaleita

 

Pinnalle

  • 1 dl kaurakermaa (esim. Pirkka tai Planti ovat sopivan paksuja)
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ripaus suolaa

 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa, kunnes ne ovat pehmeitä.

Laita uunivuokaan (noin 2 l) keittämättömät pastat, kuullotetut kasvikset sekä kaikki loput ainekset. (Osalla vedestä kannattaa huuhtaista tomaattimurskatölkki ja loput voi lisätä vedenkeittimessä kiehautettuna. Kiehauttaminen ei ole välttämätöntä, mutta voi hiukan nopeuttaa kypsymistä uunissa.) Sekoita ainekset vuoassa ja tasoita pinta.

Sekoita pinnalle tuleva kaurakerma, hiivahiutaleet ja suola. Lusikoi seos pastavuoan pinnalle. Paista nyhtökaurapastaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 min, kunnes pasta on sopivan kypsää. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa kaverina raikasta salaattia.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT