Resepti: RuokakonttuuriAnnoksia: 4

Välimeren tofukiusaus

  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta
  • 1 pkt (300 g) Jalotofu Marinoitua
  • 1 (200 g) punainen paprika
  • 15-20 kivetöntä mustaa kalamataoliivia
  • 3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • 1 tl timjamia (osan voit korvata myös rosmariinilla)
  • 1 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl kaurakermaa

 

Kuutioi tofu ja paprika. Viipaloi oliivit ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita uunivuoassa noin 3/4 peruna-sipulisekoituksesta tofun, paprikan, oliivien, aurinkokuivattujen tomaattien sekä mausteiden kanssa. Levitä päälle loppu peruna-sipulisekoitus ja valuta päälle kerma.

Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin reilun tunnin verran, kunnes perunat ovat kypsiä ja kiusaus on saanut kauniisti väriä. Tofukiusauksen kanssa maistuu raikas salaatti.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan. Marinoidun Jalotofu valmistuksessa on käytetty soijakastiketta, jonka valmistukseen on käytetty vehnää. Soijakastike käy kuitenkin useimmille keliaakikoille. Lue soijakastikkeesta lisää täältä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT