Vegaaninen palak paneer
- 2 pkt (à 160 g) Yosa maustamatonta kaurapalaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 iso (140 g) sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl juustokuminansiemeniä*
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl kurkumaa
- 3 ps (à 150 g) pakastepinaattia
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 tl garam masalaa
- (chilihiutaleita tai muuta chilimaustetta)
- n. 3/4 tl suolaa
- 2 dl kaura- tai soijakermaa
Lisäksi:
- (basmati)riisiä
Halutessasi myös:
- tuoretta korianteria
- itse tehtyä vegaanista naanleipää
Kuutioi kaurapalat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista siinä kaurapalakuutiot kauniin värisiksi. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää inkivääri, juustokumina ja kurkuma ja kuullota vielä hetki. Varo polttamasta mausteita.
Lisää pannulle sulatettu pinaatti, tomaattipyre ja loput mausteet. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää kaurakerma ja kaurapalakuutiot ja kuumenna vielä. Tarjoa riisin kanssa. Halutessasi ripottele päälle tuoretta korianteria. Voit myös valmistaa naanleipiä tällä reseptillä.
*Juustokuminan siemeniä (jeera) myydään ainakin aasialaiskaupoissa. Tavallisista ruokakaupoista niitä on hankalaa löytää. Voit korvata juustokuminan siemenet myös jauhetulla juustokuminalla. Sitä tarvitset ehkä vähän vähemmän kuin siemeniä.
Gluteeniton vaihtoehto: Käytä kaurapalan sijaan tofua.