Resepti: RuokakonttuuriAnnoksia: 4

Vegaaninen palak paneer

  • 2 pkt (à 160 g) Yosa maustamatonta kaurapalaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso (140 g) sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl juustokuminansiemeniä*
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 3 ps (à 150 g) pakastepinaattia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl garam masalaa
  • (chilihiutaleita tai muuta chilimaustetta)
  • n. 3/4 tl suolaa
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa

Lisäksi:

  • (basmati)riisiä

Halutessasi myös:

Kuutioi kaurapalat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista siinä kaurapalakuutiot kauniin värisiksi. Siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää inkivääri, juustokumina ja kurkuma ja kuullota vielä hetki. Varo polttamasta mausteita.

Lisää pannulle sulatettu pinaatti, tomaattipyre ja loput mausteet. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää kaurakerma ja kaurapalakuutiot ja kuumenna vielä. Tarjoa riisin kanssa. Halutessasi ripottele päälle tuoretta korianteria. Voit myös valmistaa naanleipiä tällä reseptillä.
 

*Juustokuminan siemeniä (jeera) myydään ainakin aasialaiskaupoissa. Tavallisista ruokakaupoista niitä on hankalaa löytää. Voit korvata juustokuminan siemenet myös jauhetulla juustokuminalla. Sitä tarvitset ehkä vähän vähemmän kuin siemeniä.


Gluteeniton vaihtoehto: Käytä kaurapalan sijaan tofua.


 

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT