Antipastosalaatti
2 annosta
1 tlk (390 g) artisokansydämiä
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl tummaa balsamicoa
250 g gnocchi-pastaa (tai gluteenitonta pastaa)
muutama oliivi
kourallinen basilikanlehtiä
vegaanista parmesanjuustoa (esim. Violife Prosciutto)

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Valuta artisokansydämet ja pilko ne 4 osaan pitkittäin. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Asettele artisokansydämet ja kirsikkatomaatit uunipellille. Lisää joukkoon oliiviöljy, balsamico, suola sekä pippuri ja kääntele sekaisin.

Paahda kasviksia uunissa noin 15 minuutin ajan. Jos uunistasi löytyy grillivastukset voit käyttää niitä ja lyhentää paahtoaikaa. Ota kasvikset jäähtymään.

Keitä ja valuta pasta. Voit joko jättää sen lämpimäksi tai huuhdella kylmällä vedellä. Kokoa annos lautaselle pastasta, artisokansydämistä ja kirsikkatomaateista. Lisää joukkoon lisäksi muutama oliivi makusi mukaan ja koristele basilikanlehdillä. Pirskottele päälle vielä lopuksi oliiviöljyä ja höylää muutama siivu vegaanista parmesaania antamaan makua.

Tarjoile esimerkiksi rapeakuorisen patongin kera. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, paista salaatin kylkeen muutama mausteinen vegaaninakki tai -makkara.