Keitä me olemme

Mikä Vegaanihaaste on?

Vegaanihaaste haastaa ihmisiä kokeilemaan kasvisruokaa kuukauden ajan. Tavoitteena on tehdä kokeilusta mahdollisimman helppoa. Haaste keskittyy herkulliseen ruokaan sekä resepteihin ja hyödyllisen tiedon jakamiseen.

Vegaanihaaste järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja siihen on vuosien aikana osallistunut yli 195 000 henkilöä. Vegaanihaasteeseen voi osallistua vuoden ympäri, mutta tammikuussa osallistujia on aina eniten.

 

Mitä Vegaanihaasteeseen osallistuminen tarkoittaa?

Kun ilmoittautuu mukaan Vegaanihaasteeseen, saa kuukauden ajan päivittäin uutiskirjeen sähköpostiin. Uutiskirje sisältää reseptejä, käytännön vinkkejä, ravitsemustietoa sekä hyödyllisiä artikkeleita. Ilmoittautumalla saa myös kutsun osallistujien keskusteluryhmään.

Osallistuja saa halutessaan myös henkilökohtaisen tuutorin, johon voi olla kuukauden ajan yhteydessä. Voit lukea tuutoreista lisää täältä.

Jokainen osallistuja päättää itse, millä tavalla oman Vegaanihaasteen toteuttaa. Voit syödä koko kuukauden kokonaan kasvipohjaisesti, vähentää eläinperäisen ruoan käyttöä tai jotain näiden väliltä.

 

Miten Vegaanihaaste vaikuttaa?

Vegaanihaaste on helppo tapa kokeilla uusia reseptejä sekä tuotteita ja saada inspiraatiota, ja se näkyy myös Vegaanihaasteen saamissa palautteissa selkeästi. 

Vegaanihaasteen palautekyselyyn vastanneista henkilöistä lähes jokainen kertoo jatkavansa myös Vegaanihaaste-kuukauden jälkeen joko vegaanina tai vähentämällä eläinperäisen ruoan kulutusta aiemmasta.

 

Mitä Vegaanihaasteeseen osallistuminen maksaa?

Vegaanihaasteeseen osallistuminen on täysin ilmaista eikä osallistuminen velvoita mihinkään.

 

Mitkä ovat Vegaanihaasteen arvot?

Vegaanihaaste jakaa vain tutkittuun tietoon perustuvaa tietoa ravitsemuksesta, terveydestä, ympäristöstä ja eläimistä. 

Vegaanihaaste on syrjintävapaa kampanja. Ihonväriin, ulkonäköön, sukupuoleen, ikään, seksuaaliseen suuntautumiseen, kansalaisuuteen, uskontoon sekä muihin vastaaviin ominaisuuksiin perustuva syrjintä ei ole sallittua Vegaanihaasteen sosiaalisen median kanavilla, keskusteluryhmissä tai tilaisuuksissa.

Vegaanihaaste haluaa edistää kehorauhaa ja ruokapositiivisuutta. Jokaisen kehon tulee saada näkyä tai olla näkymättä kehon ominaisuuksista riippumatta ilman kommentointia tai arvostelua. 

 

Kuka järjestää Vegaanihaasteen?

Vegaanihaasteen järjestää Oikeutta eläimille -yhdistys.

 

Tekeekö Vegaanihaaste kaupallista yhteistyötä?

Vegaanihaasteella on kaupallisia yhteistyökumppaneita. Yritykset tarjoavat uutiskirjeisiin, Vegaanihaasteen sosiaaliseen mediaan ja tapahtumiin esimerkiksi reseptejä, tuotteita ja kilpailuja.

Kaikki kaupallinen yhteistyö merkitään aina selkeästi uutiskirjeisiin ja sosiaalisen median julkaisuihin.