Keitä tuutorit ovat?

Vegaanihaasteessa on mukana noin sata vapaaehtoista tuutoria. Ilmoittautuessasi mukaan saat niin halutessasi yhden heistä avuksesi!

Tuutorit ovat kaiken ikäisiä henkilöitä erilaisin taustoin. Mukana on esimerkiksi perheellisiä, opiskelijoita ja urheilijoita.

Tuutoreilla on myös vegaanisen ruoan suhteen erilaisia kiinnostuksen kohteita: osa tuutoreista on taitavia kokkaamaan ruokaa alusta asti itse, osalla on parhaat vinkit kauppojen valmistuotteista ja osa on puolestaan hyviä leipomaan ja niin edelleen. 

 

Miten saa tuutorin?

Saat tuutorin, kun ilmoittaudut mukaan Vegaanihaasteeseen osoitteessa www.vegaanihaaste.fi ja pyydät lomakkeessa, että saat tuutorin.

Rastita ilmoittautumislomakkeessa kohta "Haluan tuutorin". Järjestelmä valitsee sinulle sopivan tuutorin ilmoittautumisessa antamiesi muiden tietojen perusteella. Saat tiedon tuutoristasi heti ilmoittautumisen jälkeen. (Tarkista sähköpostisi kaikki kansiot, myös roskapostikansio, mikäli vahvistusviestiä ilmoittautumisesta ei ole tullut.)

Jos olet jo ilmoittautunut mukaan Vegaanihaasteeseen, mutta et ilmoittautuessasi rastittanut "Haluan tuutorin" -kohtaa, ota yhteyttä osoitteeseen tuutorit@vegaanihaaste.fi.

Vegaanihaasteeseen voi osallistua ilman tuutoria. Moni on kuitenkin kokenut tuutorin neuvot tärkeinä ja kertonut Vegaanihaasteen onnistuneen tuutorin avulla yli odotusten.

 

Miten tuutoriin ollaan yhteydessä?

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin tuutoriltasi. Voit olla tuutoriin yhteydessä sähköpostilla haastekuukauden ajan ja tarvittaessa kysellä häneltä esimerkiksi reseptivinkkejä ja tuotesuosituksia. Tuutorit vastaavat kysymyksiin noin kahden vuorokauden kuluessa.

Tuutorit lähettävät sinulle sähköpostia muutaman kerran Vegaanihaaste-kuukautesi aikana ja kysyvät kuulumisia. Tuutorille ei ole pakko vastata, mutta tuutorit kyllä mielellään kuulevat, miten Vegaanihaasteesi sujuu.

 

Mitä tuutorilta voi kysyä?

Voit kysyä tuutoriltasi vegaaniruokavaliota ja muita aihetta sivuavia kysymyksiä: reseptivinkkejä ja tuotesuosituksia tai neuvoja arkeen ja erilaisiin tilanteisiin. Tuutorille voi myös kertoa kuulumisia, vaikka sinulla ei olisi mitään erityistä kysyttävää.

Kaikki Vegaanihaasteen tuutorit ovat käyneet läpi tuutorikoulutuksen ja heillä on vähintään perustiedot vegaaniravitsemuksesta ja vegaanina elämisestä hallussaan.

Tuutorit eivät kuitenkaan ole valmentajia eivätkä ravitsemus- tai terveysalan asiantuntijoita. He eivät arvioi ruokapäiväkirjoja tai tee ateriasuunnitelmia. Jos sinulla on laajoja ruoka-allergioita tai ruokavaliota runsaasti kaventava sairaus tai jokin muu syy, olethan ensisijaisesti yhteydessä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaisiin.

 

Tuutorit toimivat tiiminä

Tuutoreilla on vaitiolovelvollisuus. Heillä on kuitenkin lupa kysyä toisilta tuutoreilta sekä Vegaanihaasteen taustatiimiltä ja ravitsemusasiantuntijoilta neuvoja, mikäli eivät itse tiedä vastausta johonkin kysymykseen.


* * *
 

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista?

Tuutorihaku on tällä hetkellä tauolla, sillä uudistamme tuutorointia ja tuutoreiden koulutusta. Jos olet kiinnostunut tuutoroinnista, lähetä sähköpostia osoitteeseen tuutorit@vegaanihaaste.fi. Ilmoitamme sinulle, kun tuutorihaku on taas käynnissä.