Keitä tuutorit ovat?

Vegaanihaasteessa on mukana sata vapaaehtoista tuutoria. Ilmoittautuessasi mukaan saat niin halutessasi yhden heistä avuksesi.

Tuutorit ovat kaiken ikäisiä henkilöitä erilaisin taustoin. Mukana on esimerkiksi perheellisiä, opiskelijoita ja urheilijoita. Osa tuutoreista on kiinnostunut erityisesti herkuista ja osa painottaa terveellistä ruokaa.

Miten saa tuutorin?

Rastita ilmoittautumislomakkeessa kohta "Haluan tuutorin". Valitsemme sinulle sopivan tuutorin ilmoittautumisessa antamiesi muiden tietojen perusteella. Saat tiedon tuutoristasi heti ilmoittautumisen jälkeen.

Jos olet jo ilmoittautunut mukaan Vegaanihaasteeseen, mutta et ilmoittautuessasi rastittanut "Haluan tuutorin" -kohtaa, ota meihin yhteyttä osoitteeseen info@vegaanihaaste.fi.

Vegaanihaasteeseen voi osallistua ilman tuutoria. Moni on kuitenkin kokenut tuutorin neuvot tärkeinä ja kertonut Vegaanihaasteen onnistuneen tuutorin avulla yli odotusten.

Miten tuutoriin ollaan yhteydessä?

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka lopussa ovat tuutorisi yhteystiedot sekä hänen tervehdyksensä.

Voit olla tuutoriin yhteydessä sähköpostilla haastekuukauden ajan ja tarvittaessa kysellä häneltä esimerkiksi reseptivinkkejä ja tuotesuosituksia. Tuutorit vastaavat kysymyksiin noin kahden vuorokauden kuluessa.

Mitä tuutorilta voi kysyä?

Voit kysyä tuutoriltasi mitä vain eläinystävälliseen ruokaan ja elämäntapaan liittyvää: reseptivinkkejä ja tuotesuosituksia tai neuvoja arkeen ja erilaisiin tilanteisiin. Tuutorille voi myös kertoa kuulumisia, vaikka sinulla ei olisi mitään erityistä kysyttävää. 

Tuutorit auttavat alkuun vegaanitaipaleella

Kaikki tuutorimme ovat koulutettuja ja heillä on vähintään perustiedot vegaanien ravitsemuksesta ja vegaanina elämisestä hallussaan. Tuutorit eivät ole ravitsemusterapeutteja tai personal trainereita, joten he eivät arvioi ruokapäiväkirjoja eivätkä tee ateriasuunnitelmia.

Tuutorit toimivat tiiminä

Tuutoreilla on vaitiolovelvollisuus. Heillä on kuitenkin lupa kysyä toisilta tuutoreilta sekä Vegaanihaasteen taustatiimiltä ja ravitsemusasiantuntijoilta neuvoja, mikäli eivät itse tiedä vastausta johonkin kysymykseen.

Esimerkkejä tuutoreista

20171119_153112.jpg

Heikki Simonen

Moi, oon vegaanituutori Heikki Tampereelta!

Olen ollut vegaani jo useamman vuoden. Teen paljon tavallista kotiruokaa itse, mutta tunnen hyvin myös kauppojen vegaanisen eines- ja herkkuvalikoiman. 
Toimin myös aktiivisesti Oikeutta eläimille -järjestössä ja työskentelen kasvisravintolassa. Treenaan thainyrkkeilyä useita kertoja viikossa ja olen hiljattain alkanut myös kilpailla lajissa.  Sen lisäksi ajanvietteisiini kuuluu juoksu, lukeminen ja sarjojen katselu.

Vastailen mielelläni kaikkiin kysymyksiisi!

19025046_1641006219265874_1168344451341949824_o.jpg

Selma Lähteenmäki

Olen Selma, 26-vuotias opiskelija Helsingistä. Omaa historiaa kasvissyönnin parista on kertynyt jo kymmenisen vuotta. Kaikki eläinperäiset tuotteet jätin pois ruokavaliostani noin neljä vuotta sitten.

Olen hyvän ja yksinkertaisen arkiruoan ystävä. Mutta ennen kaikkea olen eläinten ystävä! Voit kysyä minulta niin arjen ruokahuollosta kuin eläinetiikastakin – vastaan mielelläni ja parhaani mukaan.

Vegaaniksi ryhtyminen on ollut yksi elämäni parhaimpia päätöksiä. Toivottavasti kasvissyönnin kokeileminen tuo myös sinun arkeesi jotakin uutta, kaunista ja hyvää!

tonykarppinen.jpg

Tony Karppinen

Asun Helsingissä, pidän matkustamisesta ja juoksemista. Olen ollut vegaani jo pidempään, yli 20 vuotta. Alunperin kiinnostuin veganismista eläinoikeuksien vuoksi, myöhemmin olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota myös ympäristövaikutuksiin. En ole hirveän tarkka syömisistäni, syön pääsääntöisesti melko terveellisesti mutta myös herkut ovat osa ruokavaliotani. Syön lähinnä kotiruokaa ja käyn välillä mielelläni syömässä ulkona, viimeaikoina Helsinkiin onkin tullut mukavasti uusia vaihtoehtoja.

Tuutorina aloitin vuonna 2017 ja olisi kivaa jos voisin auttaa vegaanihaasteesta kiinnostuneita! 

Maijaikonen.jpg

Maija Ikonen

Olen vegaanituutori Maija Helsingistä. Ihan mahtavaa, että olet mukana haasteessa!

Autan parhaani mukaan kysymyksissä liittyen reseptiikkaan, tuotevinkkeihin tai mihin tahansa vegaaniuteen liittyvään: vastaan mielelläni myös esimerkiksi eläinoikeuksiin ja ympäristöasioihin liittyviin kysymyksiin ja pohdintoihin. Minulle saa mieluusti esittää toiveita tuutoroinnin suhteen. Halutessasi voin lähteä vaikka kauppaan oppaaksi tai kahville juttelemaan vegaanijutuista.

Ihanaa että haluat tutustua vegaaniuden maailmaan!