Marjapiirakka
8 annosta
200 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 dl sokeria
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
6 dl marjoja (esim. punaherukoita ja mustikoita)
pinnalle maun mukaan sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rasvaa ja jauhota halkaisijaltaan 30-senttinen piirakkavuoka.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljajauhe, suola sekä leivinjauhe ja sekoita. Lisää vehnäjauhot kahdessa erässä ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä marjat pohjan päälle ja ripottele pinnalle sokeria.

Paista piirakkaa esilämmitetyn uunin keskitasolla 30 minuuttia. Lämpimänä piirakkapohja on hieman murenevaista sorttia, joten anna piirakan jäähtyä täysin ennen syömistä.