Papu-minestronekeitto
4 annosta
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
3 pientä porkkanaa
1 punainen paprika
1 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
2 dl simpukkapastaa (tai gluteenitonta pastaa)
2 tl kuivattua oreganoa
1 tlk kidneypapuja
200 g pakasteherneitä
maun mukaan rouhittua mustapippuria
1 rkl ketsuppia (ei pakollinen)

Pilko kaikki kasvikset pieneksi kuutioiksi.

Lorauta suuren kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuli sekä valkosipuli. Lisää mukaan myös porkkana ja paprika. Kaada joukkoon vesi ja tomaattimurska. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua ja lisää joukkoon pasta. Lisää oregano.

Huuhtele ja valuta pavut. Lisää keiton joukkoon pavut ja herneet. Anna porista, kunnes pasta on kypsää. Rouhi mukaan mustapippuria. Voit lorauttaa keittoon lopuksi lusikallisen ketsuppia. Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa maun mukaan.