Mikä on maukkain ratkaisu ilmastonmuutokseen?

Enemmän kasviksia, vähemmän lihaa. Kokeile ilmastoystävällisempää ruokavaliota ilman lihaa ja muita eläinperäisiä tuotteita 30 päivää.

Haasta itsesi! Saat tukea ja vinkkejä jokaiselle päivälle. Voit myös valita itsellesi tuutorin, joka opastaa sinut kasvisruoan maailmaan. 

Osallistuminen on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään. Greenpeace tekee yhteistyötä Vegaanihaasteen kanssa. Allekirjoittamalla liityt sähköpostilistalle ja hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Nykyinen ruokavaliosi
Tärkein syy lähteä mukaan

Oletko ollut vähintään vuoden vegaanina? Haluatko auttaa muita?  Lue lisää ja hae tuutoriksi täällä.

Kasvistortilla lautasella

Sillä, mitä syöt, on suuri vaikutus ilmastoon, sillä ruoantuotanto vaikuttaa kasvihuonekaasujen määrään, luonnon monimuotoisuuteen, maapallon vesivaroihin ja saastumiseen. Lähes neljäsosa maapallon kasvihuonepäästöistä tulee ruoantuotannosta. Eläinperäisten tuotteiden, etenkin nauta- ja maitotuotteiden, kulutuksen vähentäminen auttaa taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan.

Kokeile siis kasvisruokaa ja osallistu haasteeseen. Enemmän kasviksia, vähemmän lihaa on maukkain ratkaisu ilmastonmuutokseen.

Olet sitten perheenisä, aktiivinen liikkuja, eläkeläinen, keventäjä tai opiskelija löydät täältä sopivat reseptit arkeesi.

Monipuolinen vegaaniruokavalio ei ole vaikea toteuttaa, mutta sen aloittamiseen voi tarvita vähän apua. Reseptipankistamme löydät uusia herkullisia tuttavuuksia sekä tuttuja ruokia vegaanisina versioina. Kokeile ja ihastu!

Tutustu resepteihin