Näin saat vegeruoasta tarpeeksi proteiinia
Kasviperäisiä proteiininlähteitä on paljon erilaisia ja niistä löytyy vaihtoehtoja monenlaisille makunystyröille. Listasimme niistä yleisimpiä ja annamme myös tietoa siitä, miten paljon kasviproteiinituotteita olisi hyvä syödä.
Mitä laittaisin leivän päälle?
Tomaatin, salaatin, kurkun, avokadon ja muiden kasvisten lisäksi vegaani voi laittaa leivän päälle erilaisia vegaanisia levitteitä, leikkeleitä, makkaroita ja tahnoja. Alle on koottu esimerkkejä hyviksi todetuista leivänpäällisistä. Mukana on sekä valmistuotteita että reseptejä, joiden avulla voit tehdä leivänpäällisiä myös itse!
Koronavirus, pandemiat ja eläintuotanto
Tieto- ja tieteiskirjailija Risto Isomäki kertoo artikkelissaan koronaviruksen vakavista seurauksista sekä varoittaa tulevaisuudessa edessämme olevista uusista, eläintuotannosta lähtöisin olevista pandemioista, joiden seuraukset saattavat olla vielä valtavan paljon tuhoisammat. Isomäki toteaa, että meidän täytyy todennäköisesti päättää, haluammeko jatkaa teollista eläintuotantoa vai lopettaa koronapandemian ja estää uusia pandemioita tulevaisuudessa.
Uutiskirjeet
Vegaanihaasteen uutiskirjeet ovat kehuttuja tietopaketteja, joista saa työkalut ja hyvät pohjatiedot kuukauden vegaanikokeiluun. Tässä on sinulle tietoa siitä, mitä uutiskirjeiltä voi odottaa.
Onko jokin vegetuote hukassa?
Kun ruokavalio muuttuu, saattaa kauppareissulla kestää alkuun vähän pidempään uusia tuotteita etsiessä. Kokosimme sinulle avuksi muutaman tärpin, joiden avulla kauppareissut käyvät helpommin ja uusista tuotteista tuleekin pian tuttuja tuotteita.
Ostoslista päivän resepteistä 2021
Vegaanihaasteen uutiskirjeiden päivän reseptien pohjalta luodun ostoslistan saat tästä! Voit käyttää listaa apuna, kun mietit tulevia ruokia.
Urheiluvalmentaja vaihtoi yhdessä yössä sekasyöjästä vegaaniksi - mitä sitten tapahtui?
Juhani Pitkänen on kestävyys- ja voimavalmentaja K3 Fitness -yrityksessä. Tämä on hänen tarinansa sekasyöjästä vegaaniksi. Miten muutos on vaikuttanut treenitehoihin ja tuloksiin? Entä miten veriarvot ovat muuttuneet?
Onko jokin vegetuote hukassa?
Kun ruokavalio muuttuu, saattaa kauppareissulla kestää alkuun vähän pidempään uusia tuotteita etsiessä. Kokosimme sinulle avuksi muutaman tärpin, joiden avulla kauppareissut käyvät helpommin ja uusista tuotteista tuleekin pian tuttuja tuotteita.
Vegesanasto
Tässä pieni sanasto sellaisista sanoista, termeistä ja tuotemerkeistä, joita saattaa tulla vastaan, kun innostuu Vegaanihaasteesta ja jotka saattavat olla ennestään vähän vieraita. Ei hätää, tästä ei järjestetä pistokokeita!
Vegaanihaasteen podcast: Vuosikymmenen ilmastoteko
Vegaanihaaste lanseeraa ensimmäisenä Suomessa tammikuun ajan joka päivä ilmestyvän veganismia käsittelevän podcastin. Podcastin juontajina toimivat Iris Flinkkilä ja Saana-Maria Majatie. Podcastissa keskustellaan päivittäin kasvissyönnistä, pyritään helpottamaan ruokavalion kokeilemista ja puretaan veganismiin liittyviä myyttejä. Puheenaiheina ovat muun muassa vegaaninen arki, ilmastonmuutos ja kotimaiset ruokainnovaatiot, joiden tiimoilta Vuosikymmenen ilmastoteko -ohjelmassa vierailee laaja kattaus eri alojen ammattilaisia ja asiantuntijoita.
Edullista vegaaniruokaa
Vegeruokavalion voi toteuttaa edullisesti ja jopa halvemmalla kuin sekaruokavalion. Se riippuu paljon siitä, millaisia tuotteita ostaa, missä kaupoissa asioi ja miten paljon itsellä on aikaa käyttää ruoanlaittoon. Tässä tekstissä on paljon vinkkejä edulliseen vegekokkailuun.
Vegaanijuustot – valmiit juustot ja muutamia hyviä reseptejä
Lähes kaikelle löytyy vegaaninen versio – myös juustolle. Vegaaninen juusto on helpointa ostaa valmiina kaupasta, mutta sitä voi myös tehdä itse. Olemme listanneet tähän tekstiin joitakin yleisesti tykättyjä valmiita vegejuustoja sekä reseptejä itsetehdyille juustoille.
Vegelogoviidakko ja vegesanastoa?
Tuotepakkausten merkinnät voivat joskus hämmentää – eikä ihme, sillä ne eivät aina ole yksiselitteisiä. Tässä muutamia vinkkejä, joihin kannattaa tutustua, jos tarkoituksenasi on ostaa vain vegaanisia tuotteita.