Vegaanihaasteessa mukana myös:

laulaja-lauluntekijä

Mariska

"Olen ollut kasvissyöjä 15-vuotiaasta saakka, mutta vegaaniruokavaliota ei ole tullut kokeiltua. On se käväissyt mielessä useamman kerran, mutta juusto on houkutellut liikaa. Vuoden alussa on muutenkin kiva freesata elintapoja joten tosi mielelläni otan haasteen vastaan."

(Kuva: Minna Kurjenluoma)

Kirjailija, opettaja

Tommi Kinnunen

"En näe yhtäkään syytä, miksi keski-ikäisen, keskivartalolihavan äikänopettajan ei kannattaisi lähteä mukaan Vegaanihaasteeseen. Minusta on kiinnostava muokata omaa ruokavaliota terveellisempään, eettisempään ja kestävämpään suuntaan."⁠

(Kuva: Joonas Brandt)

laulaja-lauluntekijä, muusikko

Anssi Kela

”Olen ollut kasvissyöjä jo yli 20 vuotta, mutta haluaisin edelleen karsia eläinperäisiä tuotteita lautaseltani. Käytännössä laiskuus on tähän mennessä ollut suurin este. Osallistun Vegaanihaasteeseen saadakseni tarvittavan potkun takamuksiin. Olen tästä innoissani — tulossa on mielenkiintoinen kuukausi.”

(Kuva: Vuokko Salo)

laulaja-lauluntekijä

Maija Vilkkumaa

”Kiertueilla yhtyeemme syö pelkästään kasvis- tai vegaanista ruokaa, mutta kotona olen ollut sekasyöjä. Haluaisin irtautua eläinkunnan tuotteista tai ainakin vähentää niiden käyttöä tuntuvasti, sillä huoli ilmastosta on suuri. Osallistun Vegaanihaasteeseen, sillä uskon tapojeni ja tottumusteni muuttuvan kuukaudessa parempaan suuntaan. Haaste ei pelota: unelmoin jo tahini-tomaattileivistä aamuisin, broccolinista valkosipuliöljyssä, Mapo tofu -tilausannoksista ja muista vegaaniherkuista.”

lumilautailun maailmanmestari

Enni Rukajärvi

”Olen syönyt kasvispainotteisesti jo useiden vuosien ajan sekä suosinut muutenkin kasvipohjaisia tuotteita. Täysin vegaanista ruokavaliota en ole vielä kokeillut, joten ajattelin että Vegaanihaaste on hyvä tapa lähteä testaamaan sitä. Kasvisruokavaliolla voin hyvin ja ilmastokin kiittää!”

(Kuva: Rami Hanafi)

Käsikirjoittaja, ohjaaja, näyttelijä⁠

Niina Lahtinen

"Teini-ikäinen tyttäreni on kasvissyöjä, ja siten perheemme on siirtynyt kasvisruokaan jo aiemmin. Vegaanius tuntuu mielenkiintoiselta haasteelta. Nyt saan kummin apua arjen arkisiin kysymyksiin, kuten mitä juuston tilalle ruokiin. ⁠ ⁠ Mielestäni vegaanius on oleellinen työkalu ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, sekä eläinten ystävänä tärkeä eettinen kannanotto."⁠ ⁠  

Purjelautailun maailmanmestari

Aleksandra Blinnikka

"Näen tässä haasteessa pelkkää hyvää. Luonto on itselleni erityisen tärkeä, koska siellä tulee liikuttua eniten ja siellä olen onnellisimmillani. Tämän vuoksi meidän kotitaloudessa pyrimme ekologisuuteen ja vegaaniruokavalio onkin seuraava steppi. Olen kuullut paljon hyvää vegaanisen ruokavalion ja urheilun yhdistämisestä, joten odotan innolla millaisia tuloksia saan aikaan tällä ruokavaliolla!"

(Kuva Pepe Korteniemi)

laulaja-lauluntekijä

Vesta

"Maailma muuttuu ja myös minä olen osa muutosta. Jokaisen meistä on hyvä löytää sydämestään intohimoinen asenne tähän globaaliin projektiin. Hyvin tehokas tapa totutella ja innostua muutoksesta on osallistua Vegaanihaasteeseen."

näyttelijä

Minka Kuustonen

“Yritän jatkuvasti miettiä ympäristön kannalta kestävämpiä valintoja. Vegaaninen ruokavalio kuormittaa vähemmän ympäristöä ja on terveellistä. On mielenkiintoista saada uusia vinkkejä ja reseptejä ruoanlaittoon Vegaanihaasteen kautta. Syön jo muutenkin terveellisesti ja olen kala- ja kasvisruokavaliolla, joten hyppy haasteeseen ei ole suuri, mutta käytän eläinperäisiä tuotteita, joille nyt haluan löytää parempia vaihtoehtoja. Vihdoin pääsen hyppäämään tähän haasteeseen.“

näyttelijä ja käsikirjoittaja

Maaria Nuoranne

"Koitan olla arkivegaani, eli pyrin syömään eläinperäisiä tuotteita vain juhlapäivinä. Pyrkimyksestä on kuitenkin ärsyttävän helppo lipsua, ja haluankin nyt haastaa itseni täysvegaaniuteen. Vegaanius on minulle ensisijaisesti ympäristöteko, mutta myös kehoni voi paremmin kun noudatan kasvipohjaista ruokavaliota."

ultrajuoksija

Juha Jumisko

"Lähdin mukaan Vegaanihaasteeseen, koska lihan syöminen on jotenkin niin 2000-lukua. Syön jo nyt noin 25% ajasta kasvisruokaa, mutta haluaisin lisätä määrää entisestään. Syynä tähän on maapallomme kantokyky ja solidaarisuus kanssaeläimiä kohtaan, mutta ennen kaikkea se, että voin paremmin kun syön kasviperäistä ruokaa enemmän. 5-henkisen perheen isänä haluan myös viestiä lapsille vastuullisuutta. Muutos lähtee jokaisesta itsestä."

(Kuva: Jarmo Koskela)

SM-tason kestävyysurheilija, urheiluvalmentaja, luokanopettaja

Maija Oravamäki

"Jätin lihan pois ruokavaliostani viitisen vuotta sitten. Nyt Vegaanihaasteen innoittamana päätin kokeilla täysin kasviperäisiä ruokavaliota. Paitsi että vegaaninen ruoka on herkullista ja ravitsevaa, voin samalla kantaa oman korteni kekoon ympäristön tilan ja eläinten oikeuksien edistämiseksi."

(Kuva: Mikko Halonen)

maailmanluokan kiipeilijä

Anthony Gullsten

"Mielellään olen mukana haasteessa! Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkia uusia ruokia ja reseptejä tulee eteen tätä kautta. Olen pitkään syönyt suurimmaksi osaksi kasvisruokia, joten tämä muutos ei tule ihan niin isona järkytyksenä. Hauskaa nähdä miten sujuu tällä ruokavaliolla!"⁠ ⁠

(Kuva: Ville Kurru)

SM-tason kestävyysurheilija

Susanna Ylinen

"Olen syönyt kasvispainotteisesti jo yli kaksikymmentä vuotta, mutta ruokavaliooni on kuulunut enemmän tai vähemmän mm. kala sekä maitotuotteet. Vegaaniruokavalio on ilmastoteko. Arjessa pyrin minimoimaan ilmastopäästöt niin kuluttamisessa, asumisessa kuin liikkumisessakin. Vegaanius olisi sille luonnollinen jatkumo. Otankin Vegaanihaasteen innolla vastaan. Odotan uusia helppoja ja nopeita vakkarireseptejä!⁠ ⁠ Olen monipuolinen kestävyysurheilija, ja kansallistason kilpailija monessa lajissa kuten pitkän matkan juoksussa, polkujuoksussa, maastopyöräilyssä, luistelussa ja duathlonissa/ triathlonissa. Plakkarista löytyy mm. eri lajien SM-mestaruuksia ja mitaleita, polkujuoksukiertue Buff Trail Tour Finlandin ja maastopyöräilyn XC-cupin kokonaisvoitot. Työskentelen liikunnan parissa sekä opettajana että valmentajana. Lisäksi olen kolmen ihanan tyypin äiti (ja yhden hurmurin vaimo)." ⁠  

EM-tason kiipeilijä

Roosa Huhtikorpi

"Minua erityisesti kiinnostaa mitä vaikutuksia vegaaniruokavaliolla voi olla suorituskykyyn sekä hyvinvointiin, jaksamiseen ja vireystilaan. Siksi lähdin mukaan Vegaanihaasteeseen."

(Kuva: Joonas Linkola)

brasilialaisen jujutsun moninkertainen euroopanmestari, haasteen kummi

Emilia Tuukkanen

"Mun parhaimmat urheilusuoritukset on tehty nimenomaan vegaanina. Huomasin jo ensimmäisen vegaanivuoteni aikana, että aineenvaihduntani ja palautumiseni oli parantunut huomattavasti. 

Nykyään helppoja ja hyviä vaihtoehtoja on paljon, eikä jäätelöstä, burgereista tai pizzasta tarvitse luopua – kaiken saa myös vegaanisena."

(Kuva: Jussi Riekki)

Kirjoittaja, näyttelijä, haasteen kummi

Jani Toivola

"Vegaaniruokavalio on mulle monella tavalla elämäntapa. Tapa syödä, nauttia ja katso maailmaa. Se ei ole täydellisyyttä tai virheettömyyttä, mutta pyrkimystä parempaan ja osallisuutta yhteisestä. Olin monta vuotta miettinyt vegaaniksi siirtymistä, mutta lopulta muutos tapahtui vahingossa. Yksi parhaista päätöksistä moneen vuoteen."⁠ ⁠  

Polkujuoksija, haasteen kummi

Anna-Stiina Erkkilä

“Vegaanihaaste oli minulle hyvä startti kasvisperäisen ruokavalion noudattamiseen. Ensimmäinen vuoteni vegaanina on tuonut parhaat tulokseni juoksun saralla tähän mennessä. Vegaanihaasteen reseptivinkit monipuolistavat arjen ruokavalintoja ja helpottavat alkuun pääsyä kasvisperäisen ruokavalion noudattamisessa. Kasvisruoka on kestävää, maukasta ja ennen kaikkea energisoivaa!” ⁠

toimittaja, haasteen kummi

Renaz Ebrahimi

”Olen aina ollut enemmän tai vähemmän kasvisruokavaliota suosiva tyyppi, mutta vegaaniruokavalioon siirtyminen tuntui silti pitkään liian rajoittavalta ja hankalalta. Otettuani vastaan Vegaanihaasteen vuonna 2017 tajusin kuitenkin jännittäneeni muutosta turhaan. Haasteen myötä tajusin että ehdottomuudelle ei ollut tarvetta vaan muutos sai tapahtua omilla ehdoilla ja kaikesta ei tarvinnut heti luopua. Tärkeintä oli kokeilla ja haastaa omia tottumuksia. Kokeilun myötä uskaltauduin myös löytämään uusia tuotteita ja makuja. Tämän myötä esim. ruokaostostottumukseni muuttuivat isosti. Haasteeseen tarttuminen oli siis todella hyvä päätös, jonka hyöty näkyy edelleen omassa arjessa!”

Polkujuoksija, kiipeilijä, haasteen kummi

Julia Silvennoinen

"Lähdin mukaan Vegaanihaasteeseen ystäväni innoittamana vuonna 2017. Olin jo aiemmin ollut kasvissyöjä useamman vuoden, mutta erityisesti ympäristösyistä halusin kokeilla kaikista eläinperäisistä tuotteista luopumista. ⁠Haasteen aikana tajusin, kuinka helppoa, terveellistä ja edullista vegaaniruokavalion noudattaminen on, myös urheilijalle! En ole sen koommin haikaillut takaisin vanhoihin ruokailutottumuksiin. Erityisesti Suomessa on todella laajat valikoimat eri vegetuotteita saatavilla. ⁠Maukkaita reseptejä löytyy niin paljon, että elämä ei taatusti käy tylsäksi, oli sitten kyse eväistä, aamupaloista, arkiruoista, herkuista tai juhla-aterioista."⁠

(Kuva: Samuli Tiainen)

maajoukkueurheilija, pyörätuolirugby, haasteen kummi

Anna Pasanen

”Kasvissyöjä oon ollut jo pidemmän aikaa, mutta kun vajaa kuusi vuotta sitten ryhdyin vegaaniksi tajusin ettei se ollut ollenkaan niin hankalaa kuin olin kuvitellut. Urheilijana stressasin, että en saa välttämättä kunnolla proteiinia, mutta se pelko oli täysin turha. Palautuminen on parantunut eikä olo ruoan jälkeen ole niin raskas. Minulle vegaanius tarkoittaa, että eläimet ei kärsi takiani, ilmasto ei rasitu niin paljon ja syön paremmin.”

ultrajuoksija, haasteen kummi

Kati Ahokas

"Vegaanius on mulle ensisijaisesti eläimistä huolta pitämistä. Huoli ilmastosta ja ympäristön tilasta on myös noussut tärkeäksi kannustimeksi. Urheilu sujuu varsin mainiosti vegaanisella ruokavaliolla. Kannustan kaikkia kokeilemaan."

(Kuva: Tero Koski)

media-aktivisti, sanataiteilija, haasteen kummi

Ella Julia

"Eläintuotannon katastrofaaliset vaikutukset osuvat kipeimmin juuri niihin osiin maailmaa, joissa ympäristö on jo todella kovilla. Maapallo tarvitsee meitä, ja vegaanisuus on oma pieni rakkauden osoitukseni sitä kohtaan. Vegaanisuus ei ole kaikki tai ei mitään, kyse ei ole täydellisyydestä: Kyse on pyrkimyksestä tehdä aktiivisesti parempia valintoja eläinten ja ympäristön puolesta. Vegaanihaaste on loistava keino harjoitella ja tunnistaa näitä valintoja!"

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT