Kuva on kolmen ruokakuvan kollaasi. Vasemmalla on ohraa sekä papu-pähkinä-parsakaalipaistosta, keskellä on ohraa ja oranssia kikherne tikka masalaa. Oikealla on tofu-porkkanakeittoa, jonka päällä on kevätsipulia.

Ilmastokestävä kasvisruoka jatkaa tärkeää työtään!

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja on tehnyt työtä yhdessä ruokapalveluiden kanssa, jotta ilmastokestävien valintojen mahdollisuudet lisääntyvät. Ruokapalveluissa tarjottu lounasvalikoima määrittää muun muassa kouluissa ja monilla työpaikoilla sen, kuinka helppoa on tehdä arkisia ruokavalintoja ilmastokestävästi. Viimeaikaisessa uutisoinnissakin on nostettu esiin, että ruokavalinnat ovat yksi kuluttajien suurimpia tapoja tehdä henkilökohtaisia päästövähennyksiä. Isoimpiin päästövähennyksiin päästään kasvisruokavalintojen avulla.

Ruokapalvelut tarvitsevat tukea ruokakulttuurisen muutoksen toteuttamiseen. Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja jatkaa tätä työtä uusin voimin! Alun perin Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet -hankkeessa perustettu kampanja jatkuu nyt Vegaanihaasteen ja Maan ystävien yhteiskampanjanana.

Vegaanihaaste on jo useamman vuoden tehnyt yhteistyötä Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan kanssa. Vegaanihaaste ja Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja ovat yhdessä haastaneet ruokapalveluja lähtemään mukaan Vegaanihaasteeseen ja tarjoamaan kuukauden ajan enemmän vegaanista ruokaa. Kampanja on näkynyt myös haasteen sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissä, joissa on kannustettu osallistujia haastamaan omat ruokapalvelunsa tarjoamaan ilmastokestävää kasvisruokaa.

Kampanjan toinen uusi taustataho Maan ystävät on yhteiskunnallinen ympäristöjärjestö, joka on tuonut toiminnassaan esiin tarvetta ruokajärjestelmälliselle muutokselle kohti kasvispainoitteisuutta. Myös Maan ystävät on pitkään tehnyt yhteistyötä Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan kanssa mm. tiedottamalla kampanjan teemoista ja kannustamalla ruokapalveluiden asiakkaita haastamaan ravintolansa tarjoamaan ilmastokestävää kasvisruokaa.

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja näkyy tammikuun Vegaanihaasteessa muun muassa haasteeseen osallistuville lähetettävissä uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa. Kampanjan kautta kannustetaan Vegaanihaasteeseen osallistuvia haastamaan omat ruokapalvelunsa tarjoamaan yhä enemmän ilmastokestäviä ja vegaanisia vaihtoehtoja. Helmikuussa Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja järjestää Helsingissä uusien illan, johon ovat tervetulleita kaikki kampanjan toiminnasta kiinnostuneet! Tiedotamme tapahtumasta tarkemmin alkuvuodesta, joten pysy kuulolla!

Ilmastokestävyys keittiössä -hankkeen aikana kehitettiin 30 ilmastokestävää ja vegaanista ruokapalveluille soveltuvaa reseptiä, jotka julkaistiin syksyllä 2019 osana Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjaa. Hankkeen aikana Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja muun muassa järjesti useita tapahtumia, teki yhteistyötä laaja-alaisesti akateemisten tahojen ja ruokapalvelualan toimijoiden kanssa sekä julkaisi reseptiikan kehityksen vaiheita ja hankkeessa tehtyä kampanjointia kokoavan raportin. Ilmastokestävyys keittiössä -hanke toteutettiin Helsingin yliopistossa vuosina 2018–2022. Ilman Ilmastokestävyys keittiössä -hanketta sekä sen rahoittanutta Koneen Säätiötä ei kampanja voisi niin hyvistä lähtökohdista ponnistaa jatkamaan tätä tärkeää työtä!

 

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan nettisivut ja reseptipankki

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles