Eero Ritala

Jo yli 11 000 mukana Vegaanihaasteessa – näyttelijä Eero Ritala haastaa kaikki kokeilemaan kasvisruokaa


Tammikuun Vegaanihaasteeseen on ilmoittautunut jo yli 11 000 osallistujaa ja osallistujamäärä kasvaa koko ajan. Tälle vuodelle odotetaan osallistujaennätystä, sillä viime tammikuussa mukana oli 12 000 ihmistä. Vegaanihaaste järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa.

Näyttelijä Eero Ritala haastaa kaikki kokeilemaan vegeruokaa kuukauden ajan. Ritala itse noudattaa vegaanista ruokavaliota.

– Kasvissyönti ei ole koskaan ollut näin helppoa. Kasvisruokabuumin myötä kauppojen ja ravintoloiden valikoimat ovat laajentuneet räjähdysmäisesti ja vegeruoasta on tullut trendikästä. Nyt kannattaa lähteä mukaan Vegaanihaasteeseen, toteaa Ritala Vegaanihaasteen videolla.

Haasteen vastaanottanut toimittaja Baba Lybeck on Ritalan kanssa samaa mieltä.

– Olen riemulla seurannut vegaanivaihtoehtojen räjähdysmäistä kasvua kauppojen hyllyllä. 1980-lukuun verrattuna elämme varsinaista luksusaikaa! Suurin syy vegaaniseen ruokavalioon siirtymisessä on toive ilmastonmuutoksen hillitsemisestä, mutta eläinoikeudet painavat myös.

Tammikuun Vegaanihaasteen ovat vastaanottaneet myös toimittaja Tuomas Enbuske, näyttelijä Ville Myllyrinne, ohjaaja Selma Vilhunen, kirjoittaja Ville Blåfield ja Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Moni heistä kertoo lähtevänsä mukaan nimenomaan ympäristön ja ilmaston vuoksi.

– Olen samanaikaisesti sekä hyvin huolestunut maapallon tulevaisuudesta että erittäin mukavuudenhaluinen ja laiska. Vegaanihaasteeseen osallistumalla opin ehkä uusia tapoja tehdä hyvää ja ilmastoystävällistä ruokaa niin, että vegaanius alkaa vähitellen näyttää yhä vähemmän haasteelta ja yhä enemmän tavalliselta arjelta, kertoo Selma Vilhunen.

– Olen surkea omien elintapojeni muuttamisessa, joten haaste on mulle hyvä pakko. On alkanut tuntua ilmiselvältä, että huoleton sekasyömiseni ei kestä eettistä eikä ekologista tarkastelua, pohtii Ville Blåfield.

Haasteen kummeina toimivat toimittaja Kimmo Ohtonen ja Fitnessmalli 2018 Maiju Riskala kertovat hyvän olon lisääntyneen vegaaniruokavalion myötä.

– Olo tuntuu kevyemmällä ja energisemmältä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Elämäntaparemonttini positiiviset vaikutukset ovat näkyneet työssäni kirjailijana ja harrastuksessani pitkänmatkan uinnissa, iloitsee Kimmo Ohtonen.

Maiju Riskala treenaa tavoitteellisesti ja kertoo sen onnistuvan hyvin myös vegaaniruoalla.

– Vegaanisella ruokavaliolla minulla on energiaa treenata kovaa ja nousujohteisesti. Ravintoaineiden riittävä ja monipuolinen saanti vegaanisesta ruokavaliosta on helppoa ja vaivatonta myös aktiiviselle treenaajalle.

Kaikkien mukana olevien julkisuuden henkilöiden kommentit löydät täältä.

Vielä ehtii mukaan tammikuun Vegaanihaasteeseen! Ilmoittaudu tästä!

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles