Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 12

Avokado-suklaakakku

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl grahamjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 80 g vegaanista tummaa suklaata rouhittuna
  • 2 keskikokoista kypsää avokadoa (370 g)
  • 1 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • 2 1/2 dl makeutettua soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • vegaanista margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
  • vegaanista suklaata ja tomusokeria koristeluun

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet.

Muussaa avokado haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita avokadon joukkoon rypsiöljy ja soijamaito.

Kaada avokadoseos kuivien aineiden joukkoon ja kääntele seos varovasti tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä hyvin. Kuorruta se sitten sulatetulla tummalla suklaalla ja koristele tomusokerilla.

Soijaton versio: Käytä taikinaan soijamaidon sijaan jotain muuta kasvimaitoa. Valitse sellainen suklaa, jossa ei ole soijalesitiiniä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT