Bataatti-kikhernesalaatti

4 annosta
  • 1 iso bataatti
  • 2 1/2 dl esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sokeria tai agavesiirappia
  • 2 tl currya
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • pieni lohko keräkaalia
  • pieni lohko punakaalia

Esikeitä bataattia noin 20 minuuttia. Bataatin ei tarvitse olla läpikypsä, koska se kypsyy valmiiksi uunissa.

Pilko bataatti uunipellille. Lisää joukkoon myös kikherneet, kurpitsansiemenet ja pilkotut valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja kaada päälle reilusti oliiviöljyä.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kikherneiden pintaan tulla väriä ja kurpitsansiementen paahtua. Suikaloi kerä- ja punakaalit muiden ainesten paistumisen aikana.

Anna paistoksen jäähtyä. Kokoa salaatti valmiiksi kaalin kanssa.

Bataatti-kikhernesalaattia kulhossa