BBQ-tofupihvillä ja kasviksilla täytetty hampurilainen, ranskalaisia perunoita ja kolajuoma jäillä.
Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja, Moreeni 2010Annoksia: 5

BBQ-tofupihvit

  • 1 pieni (noin 80 g) kiinteä peruna 
  • 1 pkt (250-270 g) maustamatonta tofua
  • 1 dl hyvälaatuista grillauskastiketta, joka sisältää myös rasvaa
  • 0,75 dl korppujauhoja
  • 0,75 dl kaura- tai 4-viljanhiutaleita
  • paistamiseen rypsiöljyä

Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä. Hienonna perunaraaste, tofu ja grillauskastike sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Vaivaa taikina käsin, jotta saat siihen tasaisemman koostumuksen.

Muotoile taikinasta viisi pihviä. Paista niitä rypsiöljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapean paistopinnan.

Tarjoile hampurilaisen välissä tai vaikkapa perunoiden tai riisin kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta korppujauhoa. Hampurilaissämpylänä voit käyttää esimerkiksi tätä pakastetta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles