
Granola
Resepti ja kuva: Life By Vegan
- 6 dl kaurahiutaleita
- 2 dl pähkinöitä (esim. manteleita, saksan- ja hasselpähkinöitä)
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
- 2 rkl chiasiemeniä
- 1 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä (esimerkiksi karpaloa tai omenaa)
- ripaus suolaa
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1/2 dl kookos- tai rypsiöljyä
- 3 rkl agave- tai vaahterasiirappia
Rouhi pähkinät pienemmiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa öljy ja agavesiirappi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
Levitä seos leivinpaperin päälle pellille ja paista 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Sekoita kerran tai pari paistumisen aikana. Granola on valmista, kun se on saanut nätin, kullanruskean värin. Varo polttamasta.
Anna granolan jäähtyä. Granola säilyy huoneenlämmössä ainakin parisen viikkoa.
Ripottele soija- tai kaurajogurtin päälle tai syö kaura-, soija- tai muun kasvimaidon kanssa.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
Pähkinätön versio: Jätä pähkinät pois. Voit korvata ne lisäämäällä siemenien tai kuivattujen hedelmien määrää.