Hernekeitto
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Hernekeitto

  • 250 g kuivia herneitä (½ pussia)
  • 1-1½ l vettä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1½ dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa

 

Liota herneitä yön yli. Siivilöi liotusvesi pois ja siirrä kattilaan. Lisää vettä niin, että herneet peittyvät eli noin 1 litra. Loput vedestä voit lisätä joukkoon tarvittaessa ja sen mukaan kuinka sakeaa hernekeittoa haluat.

Kiehauta vesi ja laske lämpöä niin, että vesi kiehuu, mutta ei tule ulos kattilasta. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio tai kaksi, makusi mukaan. Anna keiton porista reilusta tunnista kahteen. 

Kun keittoaika on ylittänyt reilun puolen välin valmista soijarouhe. Silppua sipuli ja kuullota pannulla lorauksessa öljyä. Mittaa joukkoon kuiva soijarouhe ja lisää soijakastike. Paista hetki. Lisää sipuli-rouhepaistos keiton joukkoon ja lisää mukaan myös sinappia. Anna porista vielä rauhassa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Soijaton versio: Jos ruoan tulee olla soijatonta, voit käyttää soijasuikaleiden tilalla esimerkiksi Härkistä. Paista ne tällöin sipulin kanssa ja lisää keittoon vasta lopuksi.  Soijakastikkeen tilalle voi lisätä suolaa tai kasvisliemijauhetta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles