Italialainen pastavuoka
Pasta
- 300 g pennepastaa
Tomaattikastike
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl balsamicoa
- 2 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 tl sokeria
- 2 tl kuivattua basilikaa
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
Cashewpähkinäricotta
- 100 g cashewpähkinöitä
- 1 pkt (270 g) kiinteää, maustamatonta tofua murennettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 pientä valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl kaurakermaa ja/tai vegaanista juustoa
Muut aineet
- 150 g pakasteherneitä
- tuoretta basilikaa koristeluun
Valmista ensin tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa muutama minuutti. Sekoita sipulien joukkoon balsamico. Lisää kuoritut tomaatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Keittämisen puolivälissä mausta kastike tomaattipyreellä, sokerilla, basilikalla suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa hiukan vettä.
Keitä pasta, mutta jätä se hieman raa’aksi.
Valmista cashewpähkinäricotta soseuttamalla kaikki aineet sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi ja sekoita se keitetyn pastan joukkoon.
Lado uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, pastaa ja herneitä. Kaada viimeiseksi päälle loppu tomaattikastike sekä kaurakerma ja raasta päälle halutessasi hiukan vegaanista juustoa.
Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes kaurakerma näyttää hiukan hyytyneeltä tai soijajuusto on kunnolla sulanut. Silppua päälle reilusti tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa ja gluteenitonta kaurakermaa.