Italialainen pastavuoka vuoassa
Resepti ja kuva: Elina Innanen, Chocochili

Italialainen pastavuoka

Pasta

  • 300 g pennepastaa

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl balsamicoa
  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Cashewpähkinäricotta

  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 1 pkt (270 g) kiinteää, maustamatonta tofua murennettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 pientä valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl kaurakermaa ja/tai vegaanista juustoa

Muut aineet

  • 150 g pakasteherneitä
  • tuoretta basilikaa koristeluun

Valmista ensin tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa muutama minuutti. Sekoita sipulien joukkoon balsamico. Lisää kuoritut tomaatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Keittämisen puolivälissä mausta kastike tomaattipyreellä, sokerilla, basilikalla suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa hiukan vettä.

Keitä pasta, mutta jätä se hieman raa’aksi.

Valmista cashewpähkinäricotta soseuttamalla kaikki aineet sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi ja sekoita se keitetyn pastan joukkoon.

Lado uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, pastaa ja herneitä. Kaada viimeiseksi päälle loppu tomaattikastike sekä kaurakerma ja raasta päälle halutessasi hiukan vegaanista juustoa.

Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes kaurakerma näyttää hiukan hyytyneeltä tai soijajuusto on kunnolla sulanut. Silppua päälle reilusti tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa ja gluteenitonta kaurakermaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles