Kermainen linssipata
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 3 cm pätkä inkivääriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl kurkumaa
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 dl kuivia punaisia linssejä
- 2 dl kaurakermaa
- 1/2 tl suolaa
Kuutio sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja pilko chili. Jos haluat lisää tulisuutta, ota chiliin siemenet mukaan. Kuori ja raasta inkivääri. Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuumenna, kuullota kasvikset ja kurkuma. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio ja anna keitoksen kiehua rauhallisesti.
Mittaa linssit siivilään, huuhtele huolellisesti ja lisää linssit kattilaan ja anna porista vähintään 15 minuuttia. Keiton paksuuntuessa voit lisätä vettä joukkoon tarpeen mukaan. Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma ja anna kuumentua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Huom! Jos linssit aiheuttavat mahanpuruja, voit laittaa linssit ruoanlaiton alussa likoamaan veteen, niin että ne peittyvät. Anna linssien liota niin kauan kunnes pääset linssien kohdalla reseptissä. Huuhtele linssit huolella ennen kattilaan laittamista. Voit myös kypsentää linssi ruokaa pari minuuttia pidempään kuin mitä ohjeessa sanotaan miedolla lämmöllä, näin linssit pysyvät koossa, eivätkä ne puuroudu.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.