Kerroshmapurilainen, ranskalaisia perunoita ja kolajuoma jäillä.
Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja, Moreeni 2010Annoksia: 5

Kikhernehampurilaiset

  • 1 prk (4 dl) keitettyjä kikherneitä
  • 1 pieni tai puolikas sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl tahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kuivattua persiljaa
  • 1,5 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl suolaa

paistamiseen rypsiöljyä

Soseuta kikherneet perunanuijalla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Muotoile taikinasta viisi pihviä ja paista pannulla runsaassa öljyssä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin ja rapean paistopinnan.

Tarjoile hampurilaisen välissä kasvisten, vegaanisen majoneesin, ketsupin tai muiden lempimausteidesi kera. Pihvit voi syödä myös perunoiden, pastan, riisin tai kvinoan kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Hampurilaissämpylöinä voit käyttää esim. näitä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles