Resepti: JERE NIEMINEN, VEGAANIN KOTIRUOKAKIRJA. MOREENI 2010.Annoksia: 5

Kikhernehampurilaiset

  • 1 prk (4 dl) keitettyjä kikherneitä
  • 1 pieni tai puolikas sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl tahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kuivattua persiljaa
  • 1,5 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl suolaa

paistamiseen rypsiöljyä

Soseuta kikherneet perunanuijalla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Muotoile taikinasta viisi pihviä ja paista pannulla runsaassa öljyssä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin ja rapean paistopinnan.

Tarjoile hampurilaisen välissä kasvisten, vegaanisen majoneesin, ketsupin tai muiden lempimausteidesi kera. Pihvit voi syödä myös perunoiden, pastan, riisin tai kvinoan kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Hampurilaissämpylöinä voit käyttää esim. näitä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT