Kikhernehampurilaiset
- 1 prk (4 dl) keitettyjä kikherneitä
- 1 pieni tai puolikas sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1/2 dl tahinia eli seesaminsiementahnaa
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl kuivattua persiljaa
- 1,5 tl jauhettua korianteria
- 1 tl suolaa
paistamiseen rypsiöljyä
Soseuta kikherneet perunanuijalla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Muotoile taikinasta viisi pihviä ja paista pannulla runsaassa öljyssä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin ja rapean paistopinnan.
Tarjoile hampurilaisen välissä kasvisten, vegaanisen majoneesin, ketsupin tai muiden lempimausteidesi kera. Pihvit voi syödä myös perunoiden, pastan, riisin tai kvinoan kera.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Hampurilaissämpylöinä voit käyttää esim. näitä.