Kinuskipikkukakkuset

12 annosta

Vaniljapohja

  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 dl miedonmakuista öljyä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa

Kinuskikuorrute

  • 2 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g vegaanista margariinia (ks. täältä lista)
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 7 dl tomusokeria

Koristeluun

  • 20 g vegaanista suklaata

Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä amerikan-, kartonki- tai silikonivuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Mittaa kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe kulhoon ja sekoita ne. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot muiden ainesten joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tai vispilällä tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.

Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia. Vaniljakakkuset ovat valmiit, kun niihin työnnettyyn veitseen tai puutikkuun ei jää taikinaa. Anna pikkukakkusten jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Kuumenna kauramaito kiehuvaksi joko liedellä tai mikroaaltouunissa ja sekoita sen joukkoon fariinisokeri. Seosta ei ole tarkoitus keittää, joten siirrä se pois liedeltä. Anna seoksen jäähtyä kymmenen minuuttia. Vaahdota margariini, vaniljajauhe, suola ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kuorrutteen sekaan loppu tomusokeri sekä kauramaito-fariinisokeriseos ja vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden kakkusten päälle.

Koristele pikkukakkuset sulattamalla suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikroaaltouunissa ja valuttamalla sitä lusikalla ohuena nauhana kuorrutteen päälle koristeeksi.

Säilytä valmiit kakkuset jääkaapissa.

Gluteeniton versio: Pikkukakkuset voi tehdä myös gluteenittomina! Käytä sekä taikinassa että kuorrutteessa soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot 2 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1⁄4 tl ksantaania. Toimi muuten samoin kuin ohjeessa.

Soijaton versio: Käytä taikinassa ja kuorrutteessa kaura-, riisi- tai muuta kasvimaitoa paitsi soijamaitoa.

Kinuskipikkukakkunen fariinisokerikeon päällä