Kookos-melonijäätelö
Resepti ja kuva: Liisa Soultanis
Kookoskerma vaahtoutuu vain, jos se on tarpeeksi kylmää. Laita siis kookoskermatölkki jääkaappiin edellisenä iltana tai pakastimeen tunniksi. Myös vispauskulho kannattaa mahdollisuuksien mukaan viilentää. Suosi täysrasvaisia kookosmaitoja, koska ne vaahtoutuvat paremmin. Vanilja-aromin voi halutessaan jättää pois, ja vaniljasokeria voi laittaa tilalle, vaikka se on miedomman makuinen kuin vanilja-aromi.
- 1/2 jotain makeaa melonia
- halutessasi minttua tai sitruunamelissaa
- 350 g kookoskermaa
- 1/4 dl ruokosokeria
- 1 tl vanilja-aromia
Paloittele meloni tehosekoittimeeseen ja sekoita pulsseissa pienemmäksi. Jätä halutessasi sattumia. Mikäli käytät tuoreita yrttejä, lisää ne myös melonin kanssa. Valuta ylimääräinen vesi pois.
Avaa kookosmaitotölkki ja erottele jääkaapissa olleesta kookosmaitotölkistä päälle kohonnut kiinteämpi kookoskerma. Jäljelle jääneen nestemäisen kookosveden voit käyttää smoothieeseen tai mehujäähän. Vaahdota kookoskerma kuohkeammaksi ja lisää ruokosokeri sekä vanilja-aromi.
Kääntele meloni kookosvaahtoon. Lusikoi vuokaan tai jäätelömuotteihin. Pakasta kunnes jäätelön koostumus on mieluisaa tai yön yli. Jos pakastat yön yli, ota sulamaan hetkeksi ennen tarjoilua.