Laku-vadelmapavlovaa orvokeilla koristeltuna
Resepti ja kuva: Paula Ranta, Veikeä versoAnnoksia: 8

Laku-vadelmapavlova

Lakumarenki

  • 1 dl ja 1 rkl säilykekikherneiden lientä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl lakritsajauhetta
  • 1 1/2 dl sokeria

Pinnalle

  • 1 prk vaahtoutuvaa soija- tai 2 prk vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rasiallinen vadelmia
  • muutama suklaapala sulatettuna koristeluun

Vaahdota kikherneiden liemi sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sitruunamehu, lakritsajauhe sekä osa sokerista. Vaahdota ja lisää loppu sokeri vähitellen. Vaahdota seosta, kunnes se on erittäin jämäkkää.

Lusikoi puolet marenkivaahdosta leivinpaperin päälle uunipellille n. 22-senttiseksi pyöreäksi levyksi. Lusikoi loppu vaahto samoin toiselle uunipellille.

Kuivata marenkilevyjä 100-asteisessa uunissa kaksi tuntia. Vaihda uunipeltien paikkaa puolessa välissä. Tarkastele marenkien kuivuutta varovasti kahden tunnin jälkeen: marenkilevyjen on tarkoitus olla kuivia, kepeitä ja rapeita. Sammuta uuni ja jätä marenkilevyt uuniin, kunnes uuni on jäähtynyt.

Kun marenkilevyt ovat jäähtyneet, pavlovat voi kuorruttaa. Vaahdota jääkaappikylmä kasvikerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kasvikermavaahto marenkilevyjen päälle ja koristele vadelmilla ja sulatetulla suklaalla.

Tarjoile heti.

Vinkki: Ohjeesta tulee kaksi pavlovaa, mutta voit koota marenkilevyistä ja kasvikermavaahdosta myös marenkitäytekakun!

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen vaahtoutuvaan soijakermaan.

Soijaton versio: Tällä hetkellä perusruokakaupoissa on saatavilla vain Alpron soijavispiä ja Plantin kauravispiä. Planti on syksyllä 2017 muuttanut koostumustaan ja markkinoilla voi vielä olla soijalesitiiniä sisältävää tuotetta. Lue siis tuoteseloste ennen ostamista. Jotkin erikois- ja ekokaupat myyvät SoyaToo!-merkkisiä riisi- ja kookosvispejä. Kookosmaidosta voi myös tehdä pienellä vaivannäöllä vispiä. Laita täysrasvainen kookosmaito jääkaappiin yön yli. Avaa kansi varovasti ja kaavi pinnalle kertynyt paksu kerros kulhoon. Tämän osan kookosmaidosta voi vaahdottaa sähkövatkaimella ja maustaa oman mielen mukaan.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles