Lehtikaali-saksanpähkinälevite
Resepti ja kuva: Liisa Soultanis
Kotimaisen lehtikaalin satokausi kestää keskäkuusta pitkälle syksyyn, joten tätä monipuolista vihannesta ehtii käyttämään muutenkin kuin vain sipseinä ja smoothiessa. Papujen ansiosta tämä levite pitää keskimääräistä levitettä paremmin nälkää.
- 1,5-2 dl hienonnettua lehtikaalia
- 2 dl saksanpähkinöitä
- 1 dl sitruunamehua (noin 2 sitruunaa)
- 0,5 ruukku tuoretta korianteria
- 2 dl valkoisia suuria papuja
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- sormisuolaa ja ripaus pippuria
Poista lehtikaalista kova lehtiruodit ja hienonna se. Paahda saksanpähkinöitä pannulla, niin että se pääsee hieman ruskettumaan ja alkavat tuoksua hyvältä. Yhdistä kaikki ainekset yleiskoneessa tai tehosekoittimessa ja jauha tasaiseksi. Jos levitteen koostumus on liian paksua, voit lisätä öljyä tai sitruunamehua, kunnes koostumus on sopiva.