Annoksia: 10

Lehtikaali-saksanpähkinälevite

Resepti ja kuva: Liisa Soultanis

Kotimaisen lehtikaalin satokausi kestää keskäkuusta pitkälle syksyyn, joten tätä monipuolista vihannesta ehtii käyttämään muutenkin kuin vain sipseinä ja smoothiessa. Papujen ansiosta tämä levite pitää keskimääräistä levitettä paremmin nälkää.

  • 1,5-2 dl hienonnettua lehtikaalia
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl sitruunamehua (noin 2 sitruunaa)
  • 0,5 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 dl valkoisia suuria papuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • sormisuolaa ja ripaus pippuria

Poista lehtikaalista kova lehtiruodit ja hienonna se. Paahda saksanpähkinöitä pannulla, niin että se pääsee hieman ruskettumaan ja alkavat tuoksua hyvältä. Yhdistä kaikki ainekset yleiskoneessa tai tehosekoittimessa ja jauha tasaiseksi. Jos levitteen koostumus on liian paksua, voit lisätä öljyä tai sitruunamehua, kunnes koostumus on sopiva.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT