Mangosmoothie chiavanukkaalla
Smoothieen saa lisää ruokaisuutta ja rakennetta chiavanukkaalla, molemmat maistuvat myös erikseen. Agavesiirappi ei ole välttämätön vanukkaassa, koska smoothie on makea.
Chiavanukas:
- Noin 2 dl soijajogurttia
- 2 rkl chiasiemeniä
- 1 tl agavesiirappia
Mangosmoothie
- Yksi banaani
- 300 g jäistä mangoa
- 1 dl mantelimaitoa
- Mangon ja kiivin palasia koristeluun
Sekoita vanukkaan raaka-aineet keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi. Sekoittele seosta pari kertaa ensimmäisen viiden minuutin aikana, jotta se hyytyy tasaisesti.
Lisää smoothien raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita ne tasaiseksi. Annostele ensin kunnolla hyytynyt chiavanukas kuppiin ja sen päälle mangosmoothie. Koristele tuoreella mangolla ja kiivillä.
Vinkki: Osta kerralla paljon banaaneja, anna niiden kypsyä huoneenlämmössä ja pakasta myöhempää käyttöä varten. Kun banaanin kuoressa on pilkkuja, se on kypsä. Myös tummuneita banaaneita voi pakastaa ja käyttää smoothieen.
Soijaton versio: Käytä soijajogurtin sijaan jotain muuta kasvipohjaista jogurttia.
Pähkinätön versio: Korvaa mantelimaito esimerkiksi kaura-, soija- tai muulla kasvimaidolla.