Manteli-bataattipyörykät valkoisessa kulhossa
Resepti ja kuva: Liisa Soultanis, Vege it!Annoksia: 50

Manteli-bataattipyörykät

Nämä pyörykät sopivat hyvin salaattien ja grilliruokien kanssa. Reseptin mausteilla ne maistuvat myös perheen pienimmille, mutta muotoutuvat helposti mausteisimmiksi. Öljyn voi korvata erilaisilla maustekastikkeilla, soijakastikkeella ja maapähkinävoilla, esimerkiksi 2 rkl soijakastiketta ja 2 rkl makeaa chilikastiketta. Myös kuivia mausteita voi vaihtaa. Huomioi pyöryköiden rakenne, jos vaihtelet kastikkeita. Voit lisätä hiukan käyttämiäsi jauhoja tai kastiketta saadaksesi siitä niin kiinteää, että se muotoutuu märillä tai öljyisillä käsillä helposti palloksi.

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 2 sipulia
  • Paistamiseen öljyä
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl yrttisekoitusta
  • 460 g suuria valkoisia papuja
  • 4 dl mantelijauhoja
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 4 rkl seesamiöljyä

Höyrytä bataatti kypsäksi. Hienonna sipuli ja kuullota sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa kunnes sipuli on kypsää. Hienonna pavut haarukalla muussiksi ja lisää joukkoon kypsä bataatti. Muussaa seos tasaiseksi. Sekoita joukkoon mantelijauhot, ravintohiiva ja öljy.

Muotoile kostein/öljyisin käsin palloiksi. Sivele pintaa vielä öljyllä ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ennen syömistä, jotta rakenne tiivistyy.

Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan suolaa tai kasvisliemijauhetta.

Pähkinätön versio: Käytä mantelijauhon tilalla kaura-, riisi- tai kikhernejauhoja. Seesamiöljy on myös hyvä korvata jollain muulla öljyllä, koska se voi aiheuttaa oireita pähkinäallergikoissa. 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles