Marjapiirakka

10 annosta

Pohja

  • 150 g vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 300 g maustamatonta kaurajogurttia tai soijarahkaa (Yosa Greek style, Oatly tai Alpro)
  • 1/2 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • 1/4 dl sokeria

Pinnalle

  • 200 g marjoja (esim. mustikoita, mansikoita, vadelmia tai punaherukoita)
  • 1 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

Rasvaa ja korppujauhota n. 24 senttinen piirakkavuoka. Vaihtoehtoisesti voit vuorata vuoan leivinpaperilla. Rypistä leivinpaperi ja avaa se, niin se on helpompi asetella vuoan myötäisesti.

Sekoita margariini, sokeri ja suola haarukalla tasaiseksi. Lisää vehnäjauho ja sekoita ensin haarukalla ja lopuksi käsin tasaiseksi, murumaiseksi taikinaksi.

Painele taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun uuni kuumenee 200 asteeseen.

Esipaista pohjaa esilämmitetyn uunin keskitasolla 10 minuuttia. Painele pohja juomalasilla tms. kevyesti tasaiseksi, jotta siihen mahtuu enemmän täytettä.

Valmista täyte esipaistamisen aikana. Sekoita kaurajogurtti, perunajauho, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Pilko isoimmat mansikat. Sekoita perunajauho marjojen joukkoon.

Kaada jogurttiseos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele marjat täytteen pinnalle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia. 

Anna piirakan jäähtyä täysin ennen sen tarjoilua. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa.

Gluteeniton versio: Katso ohje pohjalle täältä. Käytä täytteessä soijarahkaa tai tarkista täältä, sopiiko käyttämäsi kaurajogurtti keliaakikolle.

Soijaton versio: Käytä täytteessä kaurajogurttia.

Marjapiirakkapala lautasella