Meloni-vihersmoothie tarjoiltuna meloninkuoresta
Resepti ja kuva: My Berry ForestAnnoksia: 2

Meloni-vihersmoothie­kulho

Smoothie

  • 2 jäistä/kohmeista banaania
  • 3 dl jäisiä melonin palasia (esim. hunaja- tai verkkomeloni)
  • 2 isoa lehtikaalin lehteä tai 2–3 dl babypinaatin lehtiä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1 lime
  • 1 1/2 dl vettä
  • Koristeluun marjoja

Lisäksi, jos haluat

  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 tl vehnänorasjauhetta

Kuori ja pilko banaani. Laita se pakastuksen kestävään astiaan tai pussiin ja pakasta vähintään 3 tuntia. 

Koverra meloni ja pilko sen hedelmälihasta kolme desilitraa palasia. Laita ne pakastimeen kohmettumaan 1–2 tunniksi. Voit laittaa myös meloninkuoret pakastimeen, mikäli haluat nauttia smoothien huurteisen kylmänä.

Ota banaani ja melonipalat pakastimesta sulamaan n. 10 minuuttia ennen smoothien sekoittamista.

Sekoita kaikki smoothien ainekset yhteen tehosekoittimella. Sauvasekoitin käy myös, mutta tällöin banaanin kannattaa antaa sulaa kauemmin.

Kaada smoothie melonikulhoihin, koristele marjoilla ja nauti!

Vinkki: Osta kerralla paljon banaaneja, anna niiden kypsyä huoneenlämmössä ja pakasta myöhempää käyttöä varten. Kun banaanin kuoressa on pilkkuja, se on kypsä. Myös tummuneita banaaneita voi pakastaa ja käyttää smoothieen.

Vehnänorasjauhe on gluteenitonta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles