Kokonainen kakku tarjottimella
Resepti ja kuva: Paula Ranta, Veikeä versoAnnoksia: 8

Minttuinen Oreo-kakku

Pohja

  • 1 1/2 pkt minttu-Oreo-keksejä
  • 60 g vegaanista margariinia (ks. lista täältä)

Täyte

  • 2 prk vispiä eli vegaanista vaahtoutuvaa kermaa*
  • 300 g vegaanista suklaata (ks. lista täältä)
  • maun mukaan piparminttuaromia

Koristeeksi

  • 1 1/2 pakettia minttu-Oreo-keksejä
  • mintun lehtiä

Leikkaa leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja rasvaa vuoan reunat.

Murenna pohjaan tulevat keksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle.

Paloittele suklaa ja sulata se varovaisesti vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kasvikermavaahto. Lisää sulatettu suklaa ja piparminttuöljy kasvikermavaahdon sekaan. Lusikoi täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä varovaisesti tarjoiluastiaan. Koristele Oreo-keksin puolikkailla ja murusilla sekä mintunlehdillä.

*Vegaanisia vispejä ovat esim. Oddlygood Easy Whipping, Fazer Aito kauravispi, Oatly iMat visp sekä Alpro Whipping. Jos käytät Plantin Creamy Dessertiä, käytä sitä neljä pakettia.

Gluteeniton versio: Jos haluat tehdä kakun gluteenittomana, käytä gluteenitonta vispiä ja keksien tilalla Pirkan gluteenittomia vaniljatäytekeksejä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles