Resepti: Kamomillan konditoriaAnnoksia: 20

Mokkapalat

Pohja

  • 1 dl vahvaa kahvia (tai 1 dl vettä + 1 tl pikakahvijauhetta)
  • 200 g sulatettua vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 4 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 6 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta tai 4 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 1/2 dl vahvaa kahvia (tai 1/2 dl vettä + 1/2 tl pikakahvijauhetta)
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 4–6 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.

Sekoita kahvi, margariini, kauramaito, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi toiseen kulhoon kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja lisää taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Pohja on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Valmista paistamisen aikana mokkapalojen kuorrute.

Sekoita kahvi, vanilja ja 2 dl tomusokeria tasaiseksi. Sekoita kuorrutteen sekaan seuraavaksi kaakaojauhe. Lisää tomusokeria muutamassa erässä sen verran, että kuorrute on sopivan paksua ja helposti levittyvää.

Levitä kuorrute joko kuuman tai jäähtyneen pohjan päälle. Jos haluat, voit ripotella mokkapalojen päälle tässä vaiheessa esimerkiksi kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.

Anna leivonnaisen jäähtyä ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

Soijaton versio: Käytä soijamaidon sijaan jotain muuta kasvimaitoa.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT