
Mokkapalat
Mokkapalojen kuorrutteen voi tehdä eri tavoin. Osa käyttää kuorrutteessa margariinia ja osa taas ei. Jos haluat tehdä margariiniversion, saat sen reseptin perästä. Margariinia sisältävä kuorrute levitetään jäähtyneen pohjan päälle, jotta sen rasva ei sula ja imeydy pohjaan.
Mokkapalat
Pohja
- 1 dl vahvaa kahvia (tai 1 dl vettä + 1 tl pikakahvijauhetta)
- 200 g sulatettua vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
- 4 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
- 6 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl vaniljajauhetta tai 4 tl vaniljasokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Kuorrute
- 1/2 dl vahvaa kahvia (tai 1/2 dl vettä + 1/2 tl pikakahvijauhetta)
- 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
- 4–6 dl tomusokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
Sekoita kahvi, margariini, kauramaito, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi toiseen kulhoon kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja lisää taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Pohja on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Valmista paistamisen aikana mokkapalojen kuorrute.
Sekoita kahvi, vanilja ja 2 dl tomusokeria tasaiseksi. Sekoita kuorrutteen sekaan seuraavaksi kaakaojauhe. Lisää tomusokeria muutamassa erässä sen verran, että kuorrute on sopivan paksua ja helposti levittyvää.
Levitä kuorrute joko kuuman tai jäähtyneen pohjan päälle. Jos haluat, voit ripotella mokkapalojen päälle tässä vaiheessa esimerkiksi kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.
Anna leivonnaisen jäähtyä ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.
Soijaton versio: Käytä soijamaidon sijaan jotain muuta kasvimaitoa.
Mokkapalakuorrute margariinilla
- 200 g vegaanista margariinia
- hyppysellinen suolaa
- 1/2 tl vaniljajauhetta tai 4 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl kaakaojauhetta
- 8 dl tomusokeria
- 4 rkl vahvaa kahvia
Vaahdota margariini, suola, vaniljajauhe, kaakaojauhe sekä puolet tomusokerista sähkövatkaimella.
Lisää kahvi sekä loppu tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi.
Levitä jäähtyneen mokkapalapohjan pinnalle.