Kuvassa on mokkapala, jonka pinnalla on suklaaströsseliä. Leivonnainen on keltaoranssilla kantikkaalla lautasella, jossa on kohokuvioina muurahaisia ja havunneulasia. Lautasella on myös lusikka.
Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 20

Mokkapalat

Mokkapalojen kuorrutteen voi tehdä eri tavoin. Osa käyttää kuorrutteessa margariinia ja osa taas ei. Jos haluat tehdä margariiniversion, saat sen reseptin perästä. Margariinia sisältävä kuorrute levitetään jäähtyneen pohjan päälle, jotta sen rasva ei sula ja imeydy pohjaan.

 

Mokkapalat

Pohja

  • 1 dl vahvaa kylmää kahvia (tai 1 dl vettä + 1 tl pikakahvijauhetta)
  • 200 g sulatettua vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 4 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 6 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta tai 4 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 1/2 dl vahvaa kylmää kahvia (tai 1/2 dl vettä + 1/2 tl pikakahvijauhetta)
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 4–6 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.

Sekoita kahvi, margariini, kauramaito, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi toiseen kulhoon kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja lisää taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä ylisekoittamista, jotta taikinasta ei tule sitkeää.

Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Pohja on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Valmista paistamisen aikana mokkapalojen kuorrute.

Sekoita kahvi, vanilja ja 2 dl tomusokerista tasaiseksi. Sekoita kuorrutteen sekaan seuraavaksi kaakaojauhe. Lisää vielä tomusokeria sen verran, että kuorrute on sopivan paksua ja helposti levittyvää.

Levitä kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle. Jos haluat, voit ripotella mokkapalojen päälle tässä vaiheessa esimerkiksi kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.

Anna leivonnaisen jäähtyä ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

Soijaton versio: Käytä soijamaidon sijaan jotain muuta kasvimaitoa.

 

Mokkapalakuorrute margariinilla

  • 200 g vegaanista margariinia
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta tai 4 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 8 dl tomusokeria
  • 4 rkl vahvaa kahvia

Vaahdota margariini, suola, vaniljajauhe, kaakaojauhe sekä puolet tomusokerista sähkövatkaimella.

Lisää kahvi sekä loppu tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi. 

Levitä jäähtyneen mokkapalapohjan pinnalle.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles