Paahdettu kukkakaali
- 1,25 kg pieniä kukkaaleja
- 2–3 rkl harissatahnaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl suolaa
Tarjoiluun
- kourallinen tuoretta korianteria
- kourallinen tuoretta minttua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl saksanpähkinöitä
- 1 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Poista kukkakaaleista lehdet. Sekoita yhteen harissa, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, juustokumina ja suola. Laita kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle ja valele harissaseos kukkakaalien pinnalle.
Paista kaaleja uunissa noin 50 minuuttia.
Silppua yrtit ja saksanpähkinät. Sekoita kaikki aineet yhteen ja valele seos hieman jäähtyneiden kaalien pinnalle.
Paistetun kukkakaalin kanssa voi tarjota esimerkiksi kasvispyöryköitä ja hummusta, seitanpihvejä tai ruokaisaa kvinoa-papusalaattia.
Vinkki: Korianteri maistuu joidenkin mielestä voimakkaalle. Jos et pidä korianterin mausta, jätä se pois.