Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 3

Paahdettu kukkakaali

  • 1,25 kg pieniä kukkaaleja
  • 2–3 rkl harissatahnaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • kourallinen tuoretta korianteria
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl saksanpähkinöitä
  • 1 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Poista kukkakaaleista lehdet. Sekoita yhteen harissa, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, juustokumina ja suola. Laita kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle ja valele harissaseos kukkakaalien pinnalle.

Paista kaaleja uunissa noin 50 minuuttia.

Silppua yrtit ja saksanpähkinät. Sekoita kaikki aineet yhteen ja valele seos hieman jäähtyneiden kaalien pinnalle.

Paistetun kukkakaalin kanssa voi tarjota esimerkiksi kasvispyöryköitä ja hummusta, seitanpihvejä tai ruokaisaa kvinoa-papusalaattia.

Vinkki: Korianteri maistuu joidenkin mielestä voimakkaalle. Jos et pidä korianterin mausta, jätä se pois.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT