Paahdettu ruusukaalisalaatti
- 400 g ruusukaaleja
- oliiviöljyä
- suolaa
- kourallinen hasselpähkinöitä
- 70 g babypinaattia
- puoli ruukkua viinisuolaheinää
- 1 tlk käyttövalmiita linssejä
- 2 kevätsipulia
- 2 pientä kypsää avokadoa
- puolikkaan limen mehu
Kuori ruusukaaleista ulommat lehdet ja poista kova kanta. Halkaiset suurimmat yksilöt. Laita kaalit uunipellille leivipaperin päälle, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ruusukaalit ovat saaneet väriä pintaansa.
Sillä välin kun ruusukaalit ovat uunissa, paahda hasselpähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja paloittele avokadot. Silppua kevätsipuli.
Kokoa kaikki aineet kulhoon. Mausta limen mehulla ja suolalla.
Vinkki: Salaatti on parhaimmillaan, kun ruusukaalit ovat vielä lämpimiä, mutta maistuu myös kylmänä. Lisää avokado salaattiin vasta viime tipassa, jotta se ei pääse tummumaan.
Pähkinätön versio: Jätä hasselpähkinät pois. Voit korvata ne esimerkiksi paahdetuilla siemenillä, kuten kurpitsansiemenillä tai auringonkukansiemenillä.