Päärynäleivoksia puisella laudalla ja kinuskikastiketta sinisellä taustalla
Resepti ja kuva: Anniina Kotiranta, Anniina's kitchenAnnoksia: 4

Päärynägaletet ja kookoskinuski

Galette on piirakkamainen leivonnainen, jonka kuuluu olla rustiikkinen ja itsetehdyn näköinen. Tämä helppo jälkiruoka on helppo tehdä mökillä tai ottaa tarjottavaksi piknikille ja siitä voi tehdä myös suolaisia versioita.

Kinuskikastike:

Galetet

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 90 g kylmää leivontamargariinia
  • 4-6 rkl kylmää vettä
  • 2 päärynää siivutettuna
  • kookossokeria päälle

Kinuskikastikkeen valmistaminen voi olla hyvä tehdä jo edellisenä päivänä, koska tölkin jäähtymisessä saattaa kestää kauan. Irrota etiketti tölkistä. Keitä tölkkiä kiehuvassa vedessä 1-2 tuntia, niin että se on koko ajan veden alla. Anna tölkin jäähtyä kunnolla, avaa ja sekoita kastike tasaiseksi. Kinuskikastikkeen paksuus riippuu keittoajan pituudesta, yhden tunnin keittämisellä siitä tulee juoksevampaa ja kahden tunnin siitä tulee paksumpaa.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola, lisää margariini käsin. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikinan koostumus on hyvä. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa. 

Kauli taikinasta neljä ympyrää ja asettele päärynä siivut ympyröiden keskelle. Jätä leivosten reunoille 2 cm tilaa, jotta saat taitettua reunat päärynöiden päälle. Ripottele päärynöiden päälle kookossokeria ja kääntele reunat päärynöiden päälle. Paista 25-30 minuuttia ja tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles