Pintopapu-pyörykät
Resepti ja kuva: Liisa Soultanis
Nämä pyörykät onnistuvat myös muilla pavuilla kuin pintopavuilla. Jos teet isomman määrän pihvejä ja pyöryköitä kerralla, on hyvä tehdä makutesti ennen koko erän paistamista. Ota pieni määrä valmista taikinaa, muotoile se pihviksi ja paista pannulla pienessä määrässä öljyä. Tässä vaiheessa pyörykkä- tai pihvitaikinan makua ja rakennetta voi vielä muokata.
Pyörykät
- 5 dl keitettyjä pintopapuja
- 1 suuri sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 dl herkkusieniä
- 1-2 tl grillimaustetta
- suolaa ja pippuria
- 1 ruukku persiljaa
- 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
- 1/2-1 dl korppujauhoja
- oliiviöljyä
Lisäksi
Murskaa pavut käsin tai perunasurvimella. Hienonna sipuli, valkosipuli ja herkkusienet hienoksi ja kuullota niitä pannulla noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja sekoita vielä hetki. Yhdistä seos papujen joukkoon. Hienonna persilja ja lisää kaikki loput ainekset papumassaan. Sekoita tasaiseksi, muotoile taikinasta palloja ja sivele ne öljyllä. Paista 200 asteessa kunnes pyöryköiden pinta saa väriä, noin 20-30 minuuttia. Tarjoile pastan, vegaanisen peston ja vegaanisen parmesaanin kanssa.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia korppujauhoja. Tarjoile gluteenittoman pastan tai muun gluteenittoman lisukkeen kanssa.