Pistaasipuustit

20 annosta

Taikina

  • 2 1/2 dl kaura-, soija tai muuta kasvimaitoa
  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 75 g margariinia

Täyte

  • 50 g margariinia
  • 1 1/2 dl suolattuja pistaasipähkinöitä murskattuna (n. 200 g kuorimattomia pistaaseja)
  • n. 1 tl vaniljajauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa

Kuumenna kauramaito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, kuumenna soijamaito 42-asteiseksi. Liota tuorehiiva kauramaitoon (tai sekoita kuivahiiva jauhoihin).

Lisää sokeri, mausteet ja vähitellen alustaen jauhot. Vaivaa lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Anna taikinan nousta puolisen tuntia. Kuori ja rouhi sillä välin pistaasipähkinät rouheeksi.

Kaulitse kohonnut taikina, ripottele täytteet levyn päälle, rullaa ja paloittele korvapuusteiksi. Lado puustit pellille ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Vinkki: Pullia ei tarvitse voidella. Jos haluat voidella pullat. löydät täältä paljon vinkkejä.

Soijaton versio: Käytä jotain muuta kasvimaitoa kuin soijamaitoa.

Pistaasipuusti lautasella